PKK elebaşı Öcalan'a ailesiyle görüşme izni

Kurban bayramı dolasıyla hapiste bulunanlara verilen açık görüş iznine Abdullah Öcalan da dahil edildi. Öcalan’ın kardeşi Mehmet Öcalan ve bir avukat, bayram görüşmesi için İmralı’ya gitti.

PKK elebaşı Öcalan'a ailesiyle görüşme izni
İmralı'da en son 28-29 Nisan tarihlerinde Avrupa Konseyi İşkence ve Kötü Muameleyi Önleme Komitesi ile görüşen PKK elebaşı Öcalan, bugün kardeşi Mehmet Öcalan ile görüşecek. Görüşme için Kurban Bayramı arefesinde sabah saatlerinde Bursa'nın Gemlik ilçesindeki Gemlik İlçe Jandarma Komutanlığı'na gelen Mehmet Öcalan ve avukat Mazlum Dinç, bir süre jandarma önünde bekledikten sonra içeriye girdi. Yapılan kontrollerin ardından Mehmet Öcalan ve Mazlum Dinç jandarmanın aldığı yüksek güvenlik tedbirleriyle İmralı'ya götürüldü.

'Bu bizim yasal hakkımız'

Jandarma girişi basın mensuplarına açıklama yapan Mehmet Öcalan, 'Şuanda hiçbir şey bilmiyorum. Bizim tek isteğimiz var, 2 seneye yakın zamandır görmüyorum. Avukatlar da 5 yıldır gidemiyor. Hükümetten, devletten tek isteğimiz bu yasal hakkımız, götürüp götürmeyeceklerini bilmiyoruz. 5 yıldır bu hukuksuzluk devam ediyor. Bu bizim hem demokratik hem yasal hakkımız, talebimiz budur' dedi.

PKK elebaşı Öcalan'a ailesiyle görüşme izni

HDP, DBP, DTK, HDK ve KJA, PKK lideri Abdullah Öcalan'dan haber alınamadığı gerekçesiyle milletvekilleri, partililer, sanatçıların katılımıyla süresiz dönüşümsüz açlık grevi başlatılmıştı. Adalet Bakanlığı, verdiği bu izinle HDP'nin dile getirdiği Öcalan'ın sağlık sorunlarına ilişkin iddialara cevap vermiş olacak. Görüşmenin ardından açlık grevlerinin de son bulması bekleniyor.
Kaynak: İHA