'Kum Ada'da Hastalıklarına Şifa Arıyorlar

Çanakkale'nin Lapseki ilçesine bağlı Çardak beldesinde, 'Kum Ada' olarak bilinen bölge, şifalı olduğuna inanılan kumu nedeniyle ziyaretçilerden büyük ilgi görüyor Çardak Belediye Başkanı Ulaş: 'Yıllardır kumun şifalı olduğuna inanılıyor. Vatandaşlarımızın beldemizdeki Kum Ada'da şifa bulduğunu söylemesi bizi sevindiriyor'

ERCAN ÖZÇETİN - Çanakkale'nin Lapseki ilçesine bağlı Çardak beldesinde, 'Kum Ada' olarak bilinen bölge, şifalı olduğuna inanılan kumu nedeniyle çok sayıda ziyaretçi ağırlıyor.

Belde merkezinde yer alan, kıyıdan denize doğru yaklaşık 100 metre uzayan ve karayla bağlantısı küçük bir köprüyle sağlanan kumluk bölgeye gelen vatandaşlar, özellikle eklem ağrıları ve romatizmal hastalıklarına şifa arıyor.

Çardak Belediye Başkanı Basri Ulaş, AA muhabirine yaptığı açıklamada, şifalı olduğuna inanılan bölgenin yıllardır yoğun ilgi gördüğünü söyledi.

Türkiye'nin dört bir yanından vatandaşların buraya adeta akın ettiğini dile getiren Ulaş, 'Biz her yıl, vatandaşlarımızın rahat etmesi için tarihi kum adamızın temizliğini ve bakımını sezon gelmeden yapıyoruz. İnsanlar buraya gelip kendilerini kuma gömüyor. Yıllardır kumun şifalı olduğuna inanılıyor. Vatandaşlarımızın beldemizdeki Kum Ada'da şifa bulduğunu söylemesi bizi sevindiriyor. Ayrıca beldemize gelir de bırakıyorlar.' diye konuştu.

- 'Günde iki saat kuma gömülü kalıyorum, şifa buldum'

İzmir'den 10 yıldır eşiyle buraya geldiğini belirten Ahmet Kızılcık (71) da buraya gelmeden önce kambur şekilde yürüdüğünü söyledi.

Kum Ada'ya geldiğinden bu yana yürümeye başladığını, buradaki doğal tedavinin kendisine iyi geldiğini anlatan Kızılcık, şunları dile getirdi:

'Bundan 10 yıl kadar önce çocuklarımın okulu nedeniyle buralardaydım, o dönem ağrılarım başladı 'gitmediğim doktor kalmadı' desem yeri var. Bir çare bulamadım daha sonra bir dostum burada kumun şifalı olduğunu söyledi, biz de eşim ile başladık gelmeye. İlk yıl burada 15 gün kaldım öğleden önce bir saat öğleden sonra bir saat olmak üzere günde iki saat kuma gömülü kalıyorum çok faydasını gördüm her yıl burada 10 gün kalıyorum hiç ağrılarım yok çok şifa buldum.'

Nihal Kızılcık da (60) önceki yıllarda eşine yardımcı olmak için geldiği bölgede kendisinin de şifa bulduğunu söyledi.

- 'Herkese tavsiye ediyorum'

Uzun zamandır haberi olduğu adaya ilk kez geldiğini ve kumun gerçekten kendisine iyi gelmeye başladığını anlatan Ali Akal ise tanıdığı herkese burayı tavsiye edeceğini söyledi.

Akal, 'Bu yıl ilk defa geldim, fakat tanıdığım birçok kişi burada kumda kalarak şifa bulduklarını söylediler. Benim ayaklarım ağrıdığı için buraya geldim, biraz ağrılarım kesildi gibi.' dedi.

Yaklaşık üç yıldır her ağustos ayında İstanbul'dan gelip birkaç gün kaldığını söyleyen 58 yaşındaki Abdurrahman Karakaya da 'Ayaklarım başta olmak üzere eklem ağrıları vardı. Her yıl buraya geliyor birkaç gün kalıyor kuma ağrıyan yerlerimi gömüyorum. İyi geliyor, ağrılarım yok oluyor ben şifa buldum. Herkese tavsiye ediyorum.'
Kaynak: AA