'Köyünü Yaşat Projesi'

'Köyünü Yaşat Projesi' kapsamında düzenlenen 'Gölpazarı 2. Heykel Sempozyumu'nda, Gölpazarı Belediyesi ve Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Heykel Bölümü iş birliğiyle 'Kavaklı Park'a heykel dikildi.

Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Öğretim Görevlisi Yrd. Doç. Dr. Ümit Arpacıoğlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesinin yürüttüğü 'Köyünü Yaşat Projesi' kapsamında, yalnızca köyde değil, ilçede de birçok faaliyet sürdürdüklerini söyledi.

Tongurlar köyüne işlevsel sanat yaklaşımının bir yansıması olarak köy çeşmeleri yapıldığını anlatan Arpacıoğlu, 'Bu kapsamda sanatçı öğrencilere de önem veren bu proje sonucunda hem ilçenin hem de bu sanatçıların ilk işleri oluşturulmakta. Çünkü mekansal olarak köylerin gelişmesinin ilçenin mekansal kalitesinin yükselmesine bağlı olduğuna inanıyoruz. Bu yüzden bugün ilk heykellerimizi ilçeye yerleştirdik. Böylece ilçe halkının da sanatla buluşması, sanatçıyı tanıması, sanata yakınlaşmasını sağlayacağız. Bundan sonra da diğer heykelleri yerleştireceğiz.' diye konuştu.

Kaynak: AA