Kızılay'dan Makedonya'daki Selzedelere Yardım

Türk Kızılayı, Makedonya'da selden etkilenen vatandaşlara beyaz eşya yardımında bulundu.

Türk Kızılayı, Makedonya'nın başkenti Üsküp'te geçen ay meydana gelen, 22 kişinin hayatını kaybettiği selden etkilenen vatandaşlara beyaz eşya yardımı yaptı.

Üsküp'ün selden en çok etkilenen yerleşim yerlerinden Hasanbeg Mahallesi'nde gerçekleşen yardım dağıtımına, Türkiye'nin Üsküp Büyükelçisi Ömür Şölendil, Türk Kızılayı Başkan Yardımcısı İsmail Hakkı Turunç ve beraberindeki heyet katıldı.

Şölendil, burada yaptığı açıklamada, sel felaketi nedeniyle Türkiye'nin tüm kurumlarıyla ilk günden bu yana Makedonya'nın yanında olduğunu belirterek, 'Yardımlar halen devam etmektedir ve devam edecektir. Bugün itibarıyla yaklaşık 850 bin avro civarında Türkiye'den yardım sağlanmıştır. Dost ve kardeş Makedonya halkına hiçbir ayrım yapılmaksızın bu yardımlarımız sürecektir.' şeklinde konuştu.

Turunç da hiçbir etnik ayrım yapılmaksızın selden etkilenen insanların sokaklarını, evlerini, bahçelerini ve ibadethanelerini temizlediklerini ifade ederek, selin yaşandığı günlerde 20 tıra yakın gıda, giyim ve hijyen malzemesi dağıtarak sıkıntıların çözümüne katkı sağlamaya çalıştıklarını bildirdi.

Bugün 10'a yakın aileye beyaz eşya dağıttıklarını kaydeden Turunç, yaklaşık bin 500 aileye fırın, buzdolabı, çamaşır makinası gibi beyaz eşya yardımında bulunacaklarını söyledi.

Turunç, asıl çalışmaların bayramdan sonra olacağını anlatarak, yardımların Makedon, Türk, Arnavut, Boşnak ayrımı yapılmadan gerçekleşeceğini aktardı.
Kaynak: AA