Kilis'te Kurban Bayramı

Suriye sınırındaki Kilis'te, çoğu kamu görevlisi, bu bayramda da tatil yapamayacak.

Suriye'de 6 yıldan bu yana süregelen iç savaştan en çok etkilenen ve kendi nüfusundan fazla Suriyeliyi ağırlayan Kilis'te, kamu çalışanları hizmetleri aksatmadan sürdürecek.

İl Emniyet Müdürü Candemir Özdemir, yaptığı açıklamada, kentin giriş ve çıkışlarında oluşturulan güvenlik noktalarındaki tedbirlerin iki katına çıkarıldığını belirtti.

Öncüpınar Gümrük Kapısı başta olmak üzere otogar ve kent merkezinde de devriyelerin sıklaştırıldığını anlatan Özdemir, halkın bayramı huzur ve güven içerisinde geçirebilmeleri adına gerekli her türlü tedbirin alındığını söyledi.

İl Sağlık Müdürü Dr. Yemliha Aksoy da Suriye savaşının başladığı tarihten bu yana kentte sağlık hizmetlerinin olağanüstü şartlarda gerçekleştirildiğini belirtti.

Kilis'in nüfusundan daha fazla misafir ağırladığını hatırlatan Aksoy, Sağlık Bakanlığının sürekli personel takviyesi yaptığını ancak çatışmalı bölgelerden yaralı sevklerinin artması nedeniyle iş yükünde azalma olmadığını ifade ederek, şunları kaydetti:

'Normal zamanlarda büyük özveri ve gayretle sağlık hizmetlerini yürüten personellerimiz, Kurban Bayramı tatili süresince il dışından görevlendirilen arkadaşlarımızın desteğiyle aynı şekilde çalışmalarına devam edecekler. Çobanbey bölgesinden yaralı girişlerinin olma ihtimaline karşı 112 Acil Servis ekiplerimizin bir kısmı da o bölgede görevlendirildi.'

Kilis Devlet Hastanesi'nde görevli Acil Tıp Uzmanı Nesrin Şahin ise herkes gibi kendilerinin de bayram tatilinde ailesi ve sevdikleriyle beraber olmak istediğini ancak halk sağlığı için aktif olarak görevleri başında olmaları gerektiğini kaydetti.

Kaynak: AA