Dünya Ehlibeyt Vakıfı'ndan Kurban Bayramı Mesajı

Vakıf Başkanı Altun: 'Ehli kamil insanlara düşen en büyük görev birlikteliklerini güçlendirmek, dünya genelinde İslam'a ve insanlığa en büyük kötülüğü yapan fitne ve vahşet terör gruplarına karşı ortak mücadele vermektedir. Bu geçirdiğimiz acı dolu günlerin geride kalması için herkesin ders alması gerekmektedir. Demokrasinin daha çok güçlenmesi için çalışmalıyız'

Dünya Ehlibeyt Vakfı Başkanı Fermani Altun, ehli kamil insanlara düşen en büyük görevin birlikteliklerini güçlendirmek, dünya genelinde İslam'a ve insanlığa en büyük kötülüğü yapan fitne ve vahşet terör gruplarına karşı ortak mücadele vermek olduğunu belirtti.

Altun, Kurban Bayramı dolayısıyla yaptığı yazılı açıklama, bugünlerde her zamankinden daha fazla sevgi, muhabbet, barış, kardeşlik ve birliğe ihtiyaç olduğunu aktardı.

Bu bayramda da İslam ve insanlık dünyasının terör vahşetiyle yatıp kalktığını ifade eden Altun, toplumun birlik ve kardeşlik ruhu ile duyarlılığının bu vahşetlerin üstesinden geldiğini vurguladı.

İslamın barış ve sevgi dini olduğunu vurgulayan Altun, şöyle devam etti:

'Dinimizde gönül kırmak dahi kul hakkı sayılırken din adına yaşanan darbeler, katliam ve her türlü terörü lanetliyoruz. Ehli kamil insanlara düşen en büyük görev, birlikteliklerini güçlendirmek, dünya genelinde İslam'a ve insanlığa en büyük kötülüğü yapan fitne ve vahşet terör gruplarına karşı ortak mücadele vermektir. Her türlü terörün insanlık düşmanı olduğu gerçeği ile hak yolunda ve hakikatte buluşulmalıdır. Birliğimizi bozmaya çalışan karanlık zalim güçlere karşı kardeşliğimizi daha çok güçlendirerek ortak değerlerimizde kucaklaşmalıyız. Bu geçirdiğimiz acı dolu günlerin geride kalması için herkesin ders alması gerekmektedir. Demokrasinin daha çok güçlenmesi için çalışmalıyız.'

Fermani Altun, bu bayramın yeni bir başlangıç olmasını dilediklerini, İslam dininin zalim ve cahillerin inisiyatifinden kurtulması için dua ettiklerini belirtti.

Terörün en büyük zemini olan mezhepçilik, ırkçılık ve her türlü ayrımcılığın önlenmesi gerektiğini ifade eden Altun, bayramların hüzün değil sevinç günleri olması için herkese görev düştüğüne değindi.

Altun, Müslüman aleminin Kurban Bayramı'nın hayırlara vesile olması temennisinde bulunarak, huzur ve barışın tüm insanlığa egemen olması için dua edilmesini diledi.

Kaynak: AA