Dolaptaki Gizli Bölmede Bulunan Çocuğun Annesi Çifte Bayram Yaşıyor

İzmir'de 4 yıl önce boşanma davası duruşması sonrasında babası tarafından kaçırıldığı iddia edilen 7 yaşındaki Elif S'nin annesi Aysun Demirtaş'ın Tokat'taki evinde, kızının bulunmasıyla bayram sevinci yaşanıyor Demirtaş: 'Bayramlarım bayram gibi geçmiyordu benim. Çok mutlu, çok heyecanlıyım, kızım da çok heyecanlı benimle olduğu için. Anlatacak, kelimelere dökülecek his değil'

İzmir'de, 4 yıl önce boşanma davası duruşması sonrasında babası tarafından kaçırıldığı iddia edilen 7 yaşındaki Elif S'nin annesi Aysun Demirtaş'ın Tokat'taki evinde, kızının bulunmasıyla bayram sevinci yaşanıyor.

İzmir'de babaevindeki gizli bir bölmede polis tarafından bulunan Zeynep S.'nin annesi Aysun Demirtaş, AA muhabirine yaptığı açıklamada eşi Muharrem S. ile 5 yıllık evli kaldıklarını söyledi.

Evli kaldığı süre içinde yaşadığı zorlukları anlatan Demirtaş, kızından 4 yıl gibi uzun bir süre ayrı kaldığını ifade ederek, 'Eski eşimin evi ile akrabalarının evi kanuni yollardan bir çok kez arandı. Kızıma bir türlü ulaşamadık. Bir şekilde mutlaka kaçırdı.Tam bulduk derken bir türlü kaçırdı.Çok uğraştım çok üzüldüm.' dedi.

Yapabileceği bir şey kalmadığını düşündüğü sırada televizyonlara başvurduklarını dile getiren Demirtaş, televizyonu izleyen bir kişinin ihbarı sonucu polislerin eski kayınvalidesinin evinde arama yaptığını belirtti.

- Kızı dolabın içindeki gizli bölmeden çıktı

Demirtaş, yapılan aramanın ardından dolabın içerisindeki gizli bir bölmede kızının bulunduğunu ifade ederek, 'Kızımın babası mobilyacıydı. Böyle işleri de iyi yapabilen insandı. Bir bölme yapılmış ve kızım oradaymış. Polislerin seslenmesine rağmen ses vermiyormuş öyle bekliyormuş. Dolaptan çıkarmışlar.' diye konuştu.

Polislerin kendisini aradığını anlatan Demirtaş, şöyle devam etti:

'Tokat'tan bir araçla hemen İzmir'e gittim. Polisler kızımı karakola götürmüşlerdi. Giderken kızımla telefonda konuştum. Uyumasını istedim. Kucaklayıp uyandıracağımı söyledim. Gittim kızımı kucakladım. Hissedilen şey kelimelere dökülecek şey değil. Gerçek mi diye düşünüyorsunuz? Bakıyorum ama inanamıyorum, gerçek mi diye. Zamanında çok fazla hayal kırıklığı ile karşılaşmıştık. Çok şükür kızıma kavuştum. Birlikteyiz. Allah izin verirse bir daha problem yaşamayız. Tabii çekincelerim var babasından dolayı. Kaçırılacak diye şüphemiz var. Bu şüpheyi hiçbir zaman atlatamayacağım. Emniyet güçlerinden yardım bekliyorum. Bir şekilde bizi korumaları lazım. 4 yıl sonunda kızıma kavuştum bir daha ayrılmak istemiyorum.'

-'Ben iyi bir anneyim kızımı üzecek bir şey yapmak istemiyorum'

Kurban Bayramı'na kızıyla birlikte girecek olmanın mutluluğunu yaşadığını ifade eden Demirtaş, 'Ben çok mutluyum, asıl bayramım bu zaten. Bayramlarım bayram gibi geçmiyordu benim. Çok mutlu, çok heyecanlıyım. Kızım da çok heyecanlı benimle olduğu için. Anlatacak, kelimelere dökülecek his değil. Bir baba bunu yapamaz. Ben kendisine baba demiyorum. Kızımın babasıdır. Söyleyeceğim söz kızımı üzebilir. Karşı tarafın yaptığını asla yapmayacağım. Kanuni olarak hakkım ne ise onu yapacağım. Ben iyi anneyim, kızımı üzecek bir şey yapmak istemiyorum. Şu anki sevincimi nasıl anlatamıyorsam, o anki üzüntümü de anlatamam. ' diye konuştu.

Demirtaş, kızıyla 2 gündür birlikte olduğunu dile getirerek, 'Kızıma hiçbir soru sormayacağım. Kızım ne yapmak istiyorsa ben dinleyeceğim. Onun babası olduğu için babasını soruyor ya da söylemek istediğini söylüyor. Kızıma birşey sormuyorum o anlatmak isterse anlatacak. Bundan öncesi benim için önemli de değil. Tabii benim ve kızımın psikolojik yardıma ihtiyacı olacak. Kızım bana alışma sürecinde. Biz hiç ayrılmamış gibiyiz. Bensiz 4 yılı var kızımın ne yaşadığını da bilmiyorum. Şu an gitmemiş gibi. Biz sanki her şeyi dünde bıraktık, uyuduk uyandık gibi.' ifadelerini kullandı.

Öte yandan olayla ilgili gözaltına alınan baba Muharrem S. ile dede Rıza S. emniyete götürüldü. Dede Rıza S. ifadesi alındıktan sonra emniyetten, baba Muharrem S. ise sevk edildiği adliyeden serbest bırakıldı.
Kaynak: AA