Bolu Ve Düzce'de Bayram Tatili Yoğunluğu

9 günlük kurban Bayramı tatilini değerlendirmek isteyenler, Gölcük ve Abant tabiat parklarında yoğunluk oluşturdu Düzce'de ise sıcaktan bunalan tatilciler sahilleri doldurdu.

Bolu'nun doğal güzelliklerinden Gölcük ve Abant tabiat parkları, Kurban Bayramı'nda tatilcilerin yoğun olarak tercih ettiği dinlenme mekanları arasında yer alıyor.

Bolu'ya 13 kilometre uzaklıkta bulunan Gölcük Tabiat Parkı ile yaklaşık 45 kilometre uzaklıkta bulunan Abant Tabiat Parkında, bayram tatili hareketliliği başladı. 9 günlük tatilde kentlerin sıcak ve bunaltıcı havasından uzaklaşmak isteyen tatilciler, Bolu'daki tabiat parklarını tercih etti.

Bayram tatili öncesinde yüzde 95 doluluk oranına ulaşan Abant Gölü ve çevresinde otellerin, bayramın iki ve üçüncü gününden itibaren yüzde 100 doluluk oranıyla hizmet vermesi bekleniyor.

Tatilciler, çam ve köknar ağaçları arasında bulunan göl çevresinde at ve faytonlarla tur atma imkanı bulurken, bazı tatilciler de tabiat parkı içindeki piknik alanlarında mangal yapıyor.

- Vatandaşlar sahileri tercih etti

Batı Karadeniz'in önemli turizm merkezlerinden biri olan Düzce'nin Akçakoca ilçesi de tatilcilerin yoğun olarak tercih ettiği dinlenme mekanları arasında yer alıyor.

Yaklaşık 35 kilometrelik sahil şeridine sahip ilçede 9 günlük bayram tatili hareketliliği yaşanıyor. Sıcak ve bunaltıcı havadan kaçan tatilciler, sıcaklığın ortalama 30, deniz suyu sıcaklığının ise 21 dereceye ulaştığı ilçede sahillerde dinleniyor.

Akçakoca Belediye Başkanı Cüneyt Yemenici, yaptığı açıklamada, kentte turizm hareketliliğinin yaşandığını, ilçe nüfusunun 4 kat artarak 100 binlere yaklaştığını söyledi.

Otel ve pansiyonlarda yüzde 90 oranında doluluk yaşandığını kaydeden Yemenici, 'Şu an için ilçemize, 100 bin civarında giriş yapıldı. Bu sayının bayramın birinci ve ikinci gününde daha da artmasını bekliyoruz. Tesisler, otellerimizin kaliteli olması, tüm kurum kuruluşlar ile birlikte hareket etmesi ve belediye olarak reklam çalışmalarına ağırlık vermemiz bu hareketliliği sağladı.' diye konuştu.

Kaynak: AA