Bartın'da Şehit Aileleri Ziyaret Edildi

AK Parti Bartın Milletvekili Tunç:'Bu milletin birlik ve beraberliğini bozmak isteyenler, huzurumuzu kaçırmak isteyenler hiçbir zaman emellerine ulaşamayacaktır, bu vatan bizlere şehitlerimizin ve gazilerimizin emanetidir, millet olarak bu emaneti korumak bizim varlık sebebimizdir'.

AK Partin Bartın Milletvekili, TBMM Adalet Komisyonu Üyesi Yılmaz Tunç ve beraberindekiler, terör örgütü PKK ile mücadelede şehit olan askerler ile Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimi sırasında Ankara Özel Hareket Dairesinde düzenlenen saldırıda şehit düşen imam Mustafa Yaman'ın ailesini ziyaret etti.

Milletvekili Tunç, AK Parti Bartın İl Başkanı Hüseyin Manav, Bartın Aile ve Sosyal Politikalar Birim Başkanı Uğur Yılmaz, İl Genel Meclisi Başkanı Kenan Dursun ve beraberindekiler ilk olarak, 2 Eylül'de terör örgütü PKK mensupları tarafından Mardin'in Dargeçit ilçesindeki terör saldırısında şehit düşen Jandarma Uzman Onbaşı Cem Kanbur'un, Bartın'a bağlı Muratbey köyünde oturan ailesini ziyaret etti.

Şehit ailesinin bayramını kutlayan Tunç, Cem'in şehit düşmesinin kendilerini çok üzdüğünü ve bütün şehitlere Allah'tan rahmet dilediğini söyledi.

FETÖ başta olmak üzere terörle mücadeledeki kararlılık devam edecek ve bu beladan Türkiye'nin kurtulacağını ifade eden Tunç, ' Bu milletin birlik ve beraberliğini bozmak isteyenler, huzurumuzu kaçırmak isteyenler hiçbir zaman emellerine ulaşamayacaktır, bu vatan bizlere şehitlerimizin ve gazilerimizin emanetidir, millet olarak bu emaneti korumak bizim varlık sebebimizdir. Şehitlerimizin kanı yerde kalmayacaktır.' dedi.

15 Temmuz gecesi Türk Silahlı Kuvvetleri bünyesinde yıllar boyunca sinsice örgütlenmiş FETÖ üyelerinin devlete ve millete karşı haince saldırıya geçtiğini ifade eden Tunç, 'Ülke yönetimini ele geçirmeye cüret ettiler. TBBM, Polis Özel Harekat, Emniyet Müdürlükleri ve Milli İstihbarat Teşkilatı'na defalarca bomba atarak ülkesine olan kinini ve düşmanlığını kusmuşlardır. Cumhurbaşkanımızın ve Başbakanımızın dirayetli duruşu ile vatan sevgisi ile dolu milletimizin kahramanca mücadelesi sonucu hainler, çirkin emellerine ulaşamadı. Aziz şehitlerimizi rahmetle ve minnetle anıyorum. Mekanları cennet olsun.' diye konuştu.

Buradan ayrılan Tunç ve beraberindekiler, Kozcağız beldesinde 2015'in Kasım ayında Şırnak'ın Uludere ilçesinde, mayın patlaması sonucu şehit düşen Piyade Uzman Çavuş Uğur Akyer ve Hakkari’nin Şemdinli ilçesinde mayıs ayında terör örgütü PKK mensuplarınca düzenlenen saldırıda şehit düşen Piyade Er Ayhan Erdoğan’ın ailesini ziyaret ederek, her iki şehidin kabri başında dua ettiler.

Daha sonra Tunç ve beraberindekiler, Kumluca beldesinde Mayıs ayında Mardin’in Nusaybin ilçesindeki terör saldırısında şehit düşen Jandarma Uzman Çavuş Sinan Oruç ve FETÖ darbe girişimi sırasında Ankara Özel Hareket Dairesi'nde düzenlenen saldırıda şehit düşen imam Mustafa Yaman'ın Çubuklu köyünde yaşayan ailelerini ziyaret etti.
Kaynak: AA