Antalya'da Arefe Günü Mezarlıklar Doldu Taştı

Antalya’da Kurban Bayramı arefesinde mezarlıklar kabir ziyareti yapanlarla doldu taştı.

Antalya'da Arefe Günü Mezarlıklar Doldu Taştı
Antalya’da her bayram öncesi olduğu gibi Kurban Bayramı arefesinde de mezarlıklar kabir ziyareti yapanlarla doldu taştı. Andızlı ve Uncalı Şehir Mezarlığı, arefe günü en yoğun günlerinden birini yaşadı. Sabah erken saatlerde başlayan mezar ziyareti gün boyu devam etti. Yakınlarının mezarlarını ziyaret etmek için gelen birçok vatandaş, mezar başlarında Kur’an okuyup, dua etti. Kabirdeki çiçekleri sulayıp, mezarları temizleyen vatandaşlar, zaman zaman gözyaşlarını tutamadı.

Uncalı’daki şehitlikte de hüzün hakimdi. Şehitleri ziyaret edenler arasında AK Parti Antalya Milletvekili Mustafa Köse ve İl Başkanı Rıza Sümer de yer aldı. Şehitler için dua okuyup, mezarlara karanfil bırakan Köse ve Sümer, ailelerin acılarını paylaştı. Köse, şehit Ali Daniyar’ın ailesine de başsağlığı dileyip, Yasin-i Şerif okudu.

Hakkari’de PKK’lı teröristlerle çıkan çatışmada 24 Haziran 2016 tarihinde şehit düşen Uzman Çavuş Ali Daniyar’ın mezarı yoğun ziyaret aldı. Anne Şengül Daniyar, oğlunun mezarına dokunup, “Oğlum sensiz ilk bayramımız” diyerek gözyaşı döktü. Anne Daniyar, “Oğlum bize bayram ziyaretine gelecekti ama biz onu ziyarete geldik. Başka annelerin yüreği yanmasın, başka anneler mezarlığa gelmesin. Yüreğim yanıyor ama Allah bizden daha çok sevmiş. Geçen Ramazan Bayramı’na da gelemedi. O geldiği zaman bayramda hepimiz mutlu olurdu. Hep söylerdi zaten şehit olacağını. Kıyafetleri ile şehit olup defnedilmek isterdi, dilediği gibi oldu. Hiçbir anne bu buz gibi taşa sarılmasın” diye konuştu.

Baba Hasan Daniyar ise, “Oğlum olmadan ilk Kurban Bayramımızı geçiriyoruz. Vatan sağ olsun. İnşallah şehitler son olur. Son olsun diyoruz ama olmuyor” dedi.

Kaynak: İHA