35 Bin Kişi Suriye'ye Gitti

Kurban Bayramı’nda Suriye’deki yakınları ile bayramlaşmak için Cilvegözü Sınır Kapısı’ndan yaklaşık 35 bin Suriyeli çıkış yaptı.

35 Bin Kişi Suriye'ye Gitti
Türkiye’nin birçok il ve ilçesinden gelen Suriyelilerin, Hatay’ın Reyhanlı ilçesi Cilvegözü Sınır Kapısı’nda yapılan sorgulamalarının ardından çıkışlarına izin veriliyor. Türkiye’de bulunduklarını belgeleyen ve ellerinde AFAD tarafından verilmiş olan yabancı tanıtım belgesi bulunanlarla, pasaportları olanların ülkelerine yapacakları bayram ziyareti 45 gün sürecek.

Suriyeliler ülkelerindeki yakınlarını ziyaret etmek için Cilvegözü’nden çıkış yaparken yanlarında hediyelik eşyalar da götürdü.

Suriye’de yakınlarıyla bayramlaşmak için Gaziantep’ten geldiğini söyleyen Ali Taha Abdullah, Türk yetkililerine ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a teşekkür etti.

Jandarma ve Gümrük Muhafaza Müdürlüğü’nün aldığı önlemlerle, Kurban Bayramı’nı ülkelerinde geride bıraktıkları yakınları ile bayramlaşmak isteyen Suriyelilerin Cilvegözü Sınır Kapısı’ndan 5 Eylül günü başlayan çıkışları bugün mesai bitiminde sona erecek.

Bayramın ilk üç günü çıkış işlemi yapılmayacak ve dönüşler de 45 gün içerisinde tamamlanacak.

Kaynak: İHA