15 Temmuz Şehidinin Ailesinin Hüzünlü Bayramı

Fetullahçı Terör Örgütü'nün darbe girişiminde girdiği çatışmada şehit düşen Piyade Uzman Çavuş Mine'nin ailesi, Adana'da oğullarının mezarı başında gözyaşı döktü Acılı baba Mine: 'Onsuz ilk bayramı geçiriyoruz. Çok zoruma gidiyor. Ben dayanamıyorum bu acıya, bu duruma'

Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 15 Temmuz'daki darbe girişimindeki çatışmada şehit düşen Piyade Uzman Çavuş Halit Yaşar Mine'nin ailesi, oğullarının mezarına gelerek gözyaşı döktü.

Darbe girişimi sırasında İstanbul'da şehit düşen Mine'nin hem annesinin hem de babasının yüreğindeki evlat acısı ilk günkü gibi duruyor.

Oğulları olmadan geçirecekleri ilk bayramın hüznünü yaşayan aile, şehidin Adana Garnizon Şehitliği'ndeki kabrinde ağlayıp dua etti.

Baba Mustafa Mine, gazetecilere yaptığı açıklamada, oğlunun 16 Temmuz'da 66. Mekanize Piyade Tugay Komutanlığı Emniyet ve Muhafaza Takımı Ani Müdahale ve Hazır Kıta Manga Komutanı olarak kışlada darbeci unsurlara karşı girilen çatışma sırasında şehit olduğunu anımsattı.

Oğlu olmadan ilk bayramı geçirdiklerini belirten Mine, '15 Temmuz darbe olaylarında İstanbul'da çatışmada sabaha karşı şehit olmuş. Darbeci askerlerle çatışmaya girdiğinde şehit düşmüş. Onsuz ilk bayramı geçiriyoruz. Çok zoruma gidiyor. Ben dayanamıyorum bu acıya, bu duruma.' dedi.

Gözyaşı döken acılı baba, gazetecilerin diğer sorularını yanıtlayamadı.

Öte yandan Adana Valisi Mahmut Demirtaş ve ilgililer Adana Garnizon Şehitliği'ni ziyaret etti.

Kur'an-ı Kerim okunup dua edilmesinin ardından Demirtaş, şehit kabirlerine karanfil bıraktı, şehit yakınlarına başsağlığı dileğinde bulundu.

Kaynak: AA