Valilik Açıklaması 1 Kişi Öldü, 2 Kişinin Akıbeti Araştırılıyor

Tunceli Valiliği, Hozat’taki patlama sırasında araçta 3 kişinin bulunduğunu ve birinin hayatını kaybettiğini belirterek, 2 kişinin akıbetinin araştırıldığını açıkladı.

Valilik Açıklaması 1 Kişi Öldü, 2 Kişinin Akıbeti Araştırılıyor
Hozat ilçesinde bugün öğle saatlerinde teröristler tarafından yola tuzaklanan el yapımı patlayıcının sivil aracın geçişi sırasında infilak ettirilmesi sonucu başlatılan operasyon sürüyor. Operasyona, havadan destek veren helikopterler, teröristlerin bulunduğunun tespit edildiği bazı noktaları ateş altına aldı. Ateş açılan yerlerden dumanların yükseldiği görüldü.

Bölgeden yer yer silah sesleri de duyuldu. Patlamada hayatını kaybeden ya da kaybedenlerin cenazelerini almak ve oluşan çukuru kapatmak amacıyla olay yerine giden ve çatışmanın arasında kalan Hozat Belediyesi’ne ait cenaze aracı ile iş makinası da kurtarıldı. Araçlara kurşunların isabet ettiği öğrenilirken, araçlarda bulunan 3 işçinin yara almadan kurtulduğu bildirildi.



VALİLİKTEN AÇIKLAMA

Tunceli Valiliği de patlamaya ilişkin yazılı açıklama yaptı. Açıklamada, “Bugün Hozat ilçemiz kırsalında güvenlik güçlerimizce, sivil bir aracın patlatıldığı tespit edilmiştir. Olay yerinde parçalanmış halde bulunan araçta orman kesimi işiyle iştigal eden 3 özel müteşebbis olduğu değerlendirilmektedir. Şahıslardan 1’inin ölmüş olduğu tespit edilirken, diğer ikisinin akıbeti konusunda çalışmalara devam edilmektedir” denildi.

Öte yandan, patlamanın ardından bölgeye giden ve aralarında İhlas Haber Ajansı Tunceli muhabiri Ercan Topaç’ın da bulunduğu gazeteciler, İlçe Jandarma Komutanlığı’na götürüldü.

Kaynak: İHA