Vali Yerlikaya'dan Kurban Bayramı Kutlama Mesajı

Gaziantep Valisi Ali Yerli Kurban Bayramı dolayısıyla yayımladığı mesajında, bayramların insanlar arasındaki dayanışması birleştirdiği ve gönüllerin kazanıldığı bir gün olduğunu belirtti.

Vali Yerlikaya'dan Kurban Bayramı Kutlama Mesajı
Gaziantep Valisi Ali Yerlikaya yayımladığı mesajında, ‘‘ Bayramlar, kardeşlik şuurumuzu yenileme, aramızdaki muhabbet ve dayanışmayı pekiştirme vesilesi ve aynı zamanda bir gönül kazanma seferberliğidir.

İnancımızda çok özel bir anlamı bulunan Kurban Bayramı bu mübarek günler içinde kardeşliğimizin, yardımlaşma ve dayanışma hissiyatımızın en güzel şekilde yaşandığı bir bayramdır.

Hakk’a teslimiyet ve kulluk vazifemizin en güzel tecellisi olan “kurban”, özü itibariyle yeryüzündeki bütün insanlığa barış, huzur ve kardeşlik çağrısı yapar.

Ülke ve millet olarak bizi birbirimize bağlayan inanç ve ruh birliğimizin güçlenmesi, yıkıcı ve bölücü hain niyetlerin sonsuza kadar bertaraf edilmesi için bayramlarımızı güzel bir fırsat olarak görüyoruz.

Bu mübarek günlerde yardıma muhtaç durumdaki kardeşlerimize yardım elimizi şefkatle uzatmalı, düşkünlerin yanlarında bulunmalı, kardeşlik bağlarımızı daha da güçlendirmeliyiz.

Sınırımızın hemen yanı başındaki Cerablus’tan yıllardan beri ayrı yaşayan Suriyeli kardeşlerimizin, bu yıl huzur ve güven ortamında aileleriyle birlikte bayram edecek olmalarından büyük bir mutluluk duyuyoruz.

İnanıyorum ki Devletimizin ve hayırseverlerimizin şefkatli yardım elleri, bu kardeşlerimizin yanında olmaya devam edecektir.

Şehrimizin, ülkemizin ve bütün İslam âleminin büyük imtihanlardan geçerek ulaştığı bu Bayramın; dünyada yaşanan zulümlerin sona ermesine, akan gözyaşı ve kanın durmasına, hoşgörü ve barış hissiyatının daha da güçlenmesine vesile olmasını temenni ediyorum.

15 Temmuz’da milli irade ve demokrasimize, 20 Ağustos’ta Gazi Şehrimizin kardeşliğine yapılan hain terör saldırılarında hayatlarını kaybeden şehitlerimiz ile birlikte bütün şehitlerimize Allah’tan rahmet, bayramı buruk karşılayan şehit ailelerimize sabr-ı cemil, yaralılarımıza acil şifalar diliyorum.

Kadirşinas hemşehrilerimizin, ensarlık ruhuyla misafir ettiğimiz 350 bin Suriyeli kardeşimizin, aziz milletimizin ve bütün İslam Alemi’nin Kurban Bayramını en kalbi duygularla kutluyor, kesilen kurbanların Allah katında makbul olması dileğiyle huzur ve saadet dolu bir bayram geçirmenizi temenni ediyorum’’ ifadelerine yer verdi.
Kaynak: İHA