Vali Doğan, Talimat Verdi, Kars Çayı Islah Edilecek!

Geçmişte ter temiz akan ve içerisinde çok sayıda balık çeşidinin yaşadığı Kars Çayı Vali Rahmi Doğan’ın talimatıyla Devlet Su İşleri (DSİ) 24. Bölge Müdürlüğü’nce ıslah edilecek.

Vali Doğan, Talimat Verdi, Kars Çayı Islah Edilecek!
Kars Çayı Eski Erzurum Yolu’ndan başlayarak, Dereiçi Mevkiindeki Kafkas Üniversitesi’ne ait Güzel Sanatlar Fakültesi’nin olduğu yere kadar ıslah edilerek temizlenecek.

Etrafa pis koku saçan ve içerisi çeşitli maddelerle dolmuş Kars Çayı’nın aktığı bölgede projesi hayata geçirilecek olan Osmanlı Mahallesi ise Kars’ın parlayan yüzü olacak.

Kars Valisi Rahmi Doğan, Harakani Hazretleri’nin olduğu, kalenin olduğu bölgede derenin o şekilde olmasının uygun olmadığını söyledi.



Vali Rahmi Doğan, “Kars Çayı ve Kars Çayı’nın ıslahı ile ilgili bir toplantı yaptık. Orada yapılan rekterasyon alanıyla ilgili bir görüşme yaptık ama orada yapılacak bir takım işlerimiz var. Onları bayramdan sonra takip edeceğiz. Ama DSİ’ye talimat verdim. DSİ bayramdan sonra Simer Otel’in oradan, üniversitenin binalarının olduğu yere kadar olan dere çok kötü bir durumda orayı temizleyecek. O temizlikten sonra da dere daha güzel bir görünüm kazanacak” dedi.

“Osmanlı Mahallesi Kars’ın parlayan yüzü olacak”

Kars Kalesi eteklerinde projesi hazırlanarak hayata geçirilecek Osmanlı Mahallesi’nin Kars’ın yansıyan yüzü olacağına dikkat çeken Vali Doğan, “Malum biliyorsunuz oradaki projemiz dere ile birlikte Harakani Hazretlerini ve kaleyi bir bütün olarak ele alıp, orasını Kars’ın görünür yüzü haline getirmek, orada çalışma yaparken derenin o halde olması uygun değil. Ama dere ile ilgili yapılacak ayrı çalışmalarda var” şeklinde konuştu.

Kars Çayı’nın kirlenmesini önleyecek bir takım çalışmalar olduğunu ifade eden Vali Rahmi Doğan, “Kars Çayı’na akan mandıralarının peynir sularıyla ilgili de çalışmalar yapacağız. Onlarla ilgili çalışmalar var. Hem kanalizasyon, hem diğer hususlarla ilgili görüştük. Bir plan dahilinde onları tamamlayacağız” şeklinde konuştu.

Öte yandan Osmanlı Mahallesi’nin olduğu bölgede gece kondu görünümdeki evlerin istimlak çalışmalarının da yapıldığını hatırlatan Vali Doğan, istimlak işlemlerin kış gelmeden tamamlanması halinde projenin daha kısa sürede hayata geçirileceğini sözlerine ekledi.
Kaynak: İHA