Türk Su Ürünleri Hong Kong'da Tanıtıldı

Su Ürünleri Tanıtım Grubu Başkanı Kızıltan: 'Türkiye'den Uzakdoğu'ya özellikle deniz patlıcanı ihracatımızı artırabiliriz. Tüm dünyada beğenilen levrek ve çipuramızı da Uzakdoğululara daha fazla ihraç edebiliriz'

Su Ürünleri Tanıtım Grubu (STG), Hong Kong'da düzenlenen Asya Su Ürünleri Fuarı'na katıldı.

Gruptan yapılan açıklamaya göre, Uzakdoğu'yu hedef olarak belirleyen STG, Hong Kong'da düzenlenen Asya Su Ürünleri Fuarı'nda Türk levreği, çipurası ve diğer deniz ürünlerini görücüye çıkardı.

Açıklamada görüşlerine yer verilen STG Başkanı Sinan Kızıltan, 6-8 Eylül 2016 tarihlerinde Hong Kong Convention & Exhibition Center'da düzenlenen Asya Su Ürünleri Fuarı'nda Türk su ürünlerinin tanıtımını yaptıklarını belirtti.

Çin'de alım gücü yüksek müşteri kitlesi olduğunu ve bu kitlenin Türk balıklarını daha çok tüketmesini istediklerini ifade eden Kızıltan, 'Türkiye’den Uzakdoğu'ya özellikle deniz patlıcanı ihracatımızı artırabiliriz. Bunun yanında tüm dünyada beğenilen levrek ve çipuramızı da Uzakdoğululara daha fazla ihraç edebiliriz.' değerlendirmesinde bulundu.

Kızıltan, fuara 30 ülkeden 210 firmanın katıldığını belirterek, Hong Kong'un su ürünleri ithalatının 3 milyar dolar civarında olduğunu ve sürekli arttığını bildirdi.
Kaynak: AA