THY Yönetim Kurulu Ve İcra Komitesi Başkanı Aycı Açıklaması

'Atatürk Havalimanı çıkışlı 90 bin yolcuyu gördük. Bir de bunun yanı sıra 7075 bin civarı dönüşleri de düşündüğünüz zaman, yaklaşık 165 bin civarı yolcu bugün giriş çıkış yapmış olacak' 'Satış pazarlama ekibimizin bu verileri alarak, işleyip bunlar üzerinden ortaya koyduğu yeni stratejiler ışığında bazı yerlerde kışın frekansları azaltıyoruz, bazı yerlerde artırıyoruz'

Türk Hava Yolları (THY) Yönetim Kurulu ve İcra Komitesi Başkanı İlker Aycı, bugün Atatürk Havalimanı'nda yaklaşık 165 bin yolcunun giriş ve çıkış yapacağını bildirdi.

Aycı, İstanbul Havalimanları Muhabirleri Derneğine (İHMD) ziyarette bulunarak, havalimanında çalışan basın mensuplarının Kurban Bayramı'nı tebrik etti.

Burada basın mensuplarına açıklama yapan Aycı, dün Atatürk Havalimanı'nda 86 bin yolcuyu aştıklarını söyledi. Bugün de 89 bin 200 civarında yolcu beklediklerini ifade eden Aycı, 'Eğer 'pass' yolcularını da sayarsak 90 bini geçmiş olacağız. Bu anlamıyla da Atatürk Havalimanı çıkışlı 90 bin yolcuyu gördük. Bir de bunun yanı sıra 70-75 bin civarı dönüşleri de düşündüğünüz zaman, yaklaşık 165 bin civarı yolcu bugün giriş çıkış yapmış olacak.' ifadelerini kullandı.

Çok bereketli bir bayram arifesi yaşadıklarını, her yıl alışılan doluluk oranının yeniden yaşandığını belirten Aycı, 'Şu anda bayram üstü doluluklarımız yüzde 88.' dedi.

Yolcuların THY'ye gösterdikleri ilgiden mutluluk duyduklarını, dünyadaki gelişmelerin turizmi ve sivil havacılığı yakından ilgilendirdiğini ifade eden Aycı, şunları kaydetti:

'Açıkçası dünyada şu anda atılan olumlu adımlar, gelişmeler seyahatle ilgili iştahı artıracak, güveni artıracak iş birlikleri olduğunu görüyoruz. Bugün sabah da Suriye'yle ilgili Rusya ile ABD'nin bir plan üzerinde anlaştıkları söyleniyor. En önemli konulardan bir tanesi buydu. G-20 Zirvesinde çok başarılı, ülkemizi temsil eden sayın Cumhurbaşkanımız ve ekibi tarafından adımların atılmış olması, bu adımları Dışişlerimizle birlikte atmış olması, açıkçası yansımalarını hemen gösterdi. Sonuçlarını hemen gösterdi. Ben inanıyorum ki bunlar hemen turizmi de çok olumlu etkileyecek. Seyahat etmek isteyenlerin algısını da çok önemli etkileyecek.'

Aycı, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 15 Temmuz darbe girişimi sonrasında 'Türkiye'de 100 bin kişinin katledildiğine' yönelik asılsız bazı iddiaları ortaya attığına dikkati çekti.

Bu iddiaların yayılmasının FETÖ'nün Türkiye dışında kara propaganda yaptığını gösterdiğini aktaran Aycı, 'Arkadaşlarımızla birlikte, dünyanın 4 bir yanından uçtuğumuz 116 ülkeden gazetecileri buraya taşımaya devam edeceğiz. İçeride ve dışarıda ülkemizin gerçeğini anlatmaya devam edeceğiz. Hatta şimdi bütün ülke müdürlerimiz yeni bir çalışma yapıyorlar. Yeni bir film hazırladık, 5-6 dakikalık filmlerle Türkiye'deki normalleşmeyi anlatıyoruz.' ifadelerini kullandı.

THY'nin uçtuğu frekanslarda zaman zaman bazı değişiklikler yaptığını dile getiren Aycı, 'Proaktif olarak talebin dünyada izlediği rotayı, dünyada izlediği trendleri okuyoruz, analiz ediyoruz ve modellemeler yapıyoruz. Satış pazarlama ekibimizin bu verileri alarak, işleyip bunlar üzerinden ortaya koyduğu yeni stratejiler ışığında bazı yerlerde kışın frekansları azaltıyoruz, bazı yerlerde artırıyoruz.' dedi.

THY'nin sağlıklı mutfak konseptini yolcularıyla tanıştıracağını belirten Aycı, yolcular için düşük şeker, tuz, kalori ve yağı makul seviyede olan besinler hazırlayacaklarını anlattı.

Kurban Bayramı nedeniyle havalimanlarında yoğunluk yaşandığı anımsatan Aycı, bugün zamanında kalkış oranlarının yüzde 88'nin üzerine çıktığını bildirdi.

- Yeni hatlar yolda

İlker Aycı, gelecekte Tanzanya'da açacakları Zanzibar hattını Kilimanjaro ile birleştireceklerini, Aralık ayında da Küba'nın başkenti Havana ve Venezuela'nın başkenti Carakas’a uçacaklarını söyledi.

Aycı, 2017 yılında Mexico City ile Cabo veya Cancun'a bağlamayı düşündüklerini, gelecek yıl kargoda yeni bir sıçrama yapacaklarını sözlerine ekledi.

- Sanatçı Uğur'dan Türk kahvesi önerisi

Aycı, Londra'ya gitmek üzere havalimanında bulunan Sanatçı Özkan Uğur ile sohbet etti.

Uğur'un THY'nin kısa mesafe uçuşlarında Türk kahvesi görmek istediklerine ilişkin önerisini dinleyen Aycı, 'Bunu hemen not ediyoruz. Bunu da yapmaya çalışacağız.' karşılığını verdi.

Terminali de gezen Aycı, yolcuların ve çalışanların bayramını tebrik ederek, hizmetler hakkında bilgi aldı.
Kaynak: AA