Terör Mağdurları İle Suriyeli Sığınmacılara 'Bin Kurban'

Hayırseverlerin bağışları ile Diyanet İşleri Başkanlığı ve Türkiye Diyanet Vakfınca kesilecek bin kurbanın etinini, bölgedeki terör saldırılarından kaçarak Mardin'e yerleşen terör mağdurları ile Suriyeli sığınmacılara dağıtılacak İl Müftüsü Coşkun: 'Amacımız, Kurban Bayramı'nda bu ihtiyaç sahibi kardeşlerimizin evine bir lokma da olsa et girmesi, bayramlarını tebrik etmek, dualarını alabilmektir. Kesilecek kurbanlar inşallah kardeşliğimizin tesisine, geleceğin yeniden inşasına vesile olur'

HALİL İBRAHİM SİNCAR/ ADNAN KOÇHAN - Kurban Bayramı'nda kesilecek bin kurbanın eti, Mardin'deki terör mağdurları ile Suriyeli sığınmacılara dağıtılacak.

Hayırseverlerin bağışları ile Diyanet İşleri Başkanlığı ve Türkiye Diyanet Vakfınca kesilecek kurbanlardan bini, bölgedeki il ve ilçelerden PKK'lı teröristlerin saldırılarından duydukları endişeyle evlerini terk ederek Mardin'e gelen terör mağduru aileler ile ülkelerindeki iç savaştan kaçıp kente yerleşen Suriyeli sığınmacıların yüzünü güldürecek.

Mardin İl Müftüsü Dursun Ali Coşkun, AA muhabirine yaptığı açıklamada, müftülük olarak Kurban Bayramı'na ilişkin tüm hazırlıkları yaptıklarını söyledi.

Geçmiş yıllarda olduğu gibi bu yıl da Diyanet İşleri Başkanlığı ve Türkiye Diyanet Vakfı olarak vekaletle kurban hizmeti verildiğini ifade eden Coşkun, bu kapsamda Mardin'de de kurban eti dağıtılacağını belirtti.

Coşkun, 'Son bir yıldır bölgede terör nedeniyle iç göçe maruz kalan, Cizre, Nusaybin ve Silopi gibi ilçelerden kente gelen vatandaşlarımız var. Bir kısmı evlerine yavaş yavaş dönüyor ama büyük bir kısmı da buradalar. Bir de sığınmacı misafirlerimiz var. Amacımız, Kurban Bayramı'nda bu ihtiyaç sahibi kardeşlerimizin evine bir lokma da olsa et girmesi, bayramlarını tebrik etmek, dualarını alabilmektir. Kesilecek kurbanlar inşallah kardeşliğimizin tesisine, geleceğin yeniden inşasına vesile olur.' ifadelerini kullandı.

Terör mağdurlarına yönelik son 6 aydır çalışmalar yapıldığına işaret eden Coşkun, bu kapsamda ilk etapta 'Şimdi yarları sarma zamanı' sloganı ile 5 tır gıda yardımının terör mağdurlarına ulaştırıldığını aktardı.

Ardından Mardin Valiliği ile ihtiyaçların ne olduğu noktasında araştırmalar yaptıklarını dile getiren Coşkun, terör mağduru vatandaşlara yaklaşık 6 bin battaniye dağıtıldığını, belirlenen camilerde yarım milyona yakın günlük sıcak ekmek dağıtımı yaptıklarını, bir milyon liranın üzerinde de alışveriş kartının ulaştırıldığını kaydetti.

Coşkun, Diyanet İşleri Başkanlığınca da Nusaybin'deki güvenlik güçlerine temel ihtiyaç malzemelerinden oluşan hediye paketi ulaştırıldığını ve ayrıca şehitler için de 101 hatim programı yaptıklarını söyledi.

- FETÖ 40 yıl hayır ve hasenatı heba etti'

Geçmiş yıllarda Mardin'de vekalet yoluyla kurban kesimi konusunda çok gayretlerinin olduğunu, bu kapsamda kurum kurum, ev ev gezdiklerini, camilerde bilgilendirme yaptıklarını ifade eden Coşkun, Mardin'de 2012 yıllarına kadar çok düşük olan vekalet yoluyla kurban kesiminin 2015 yılında 10 kat arttığını belirtti.

Coşkun, 'FETÖ, geçmişte bir yıl değil maalesef 40 yıl kurban, zekat, fitre, hayır ve hasenatı heba etti. Bundan sonra daha hassas davranmak zorundayız. Mardin'deki mağdur olmuş aileler ile Suriyeli sığınmacılarımıza bine yakın kurban geliyor. Eminim ki bu sıcak bir yaklaşımdır. Kurbanlarımız özellikle kardeşlik için olacak.' şeklinde konuştu.

Vekalet yoluyla kurban bağışında bulunan vatandaşlardan Mehmet Beki, yurt dışında Türkiye Diyanet Vakfına bağışta bulunduklarını söyledi.

Beki, 3 yıldır kesintisiz bu hayrı yerine getirmeye çalıştıklarını anlatarak, 'Allah rızası için bağışımızı yapıyoruz. Ülkemizde birlik, beraberlik ve kardeşlik ruhunun çoğalmasını arzuluyoruz. Allah'ın izniyle daha güzel günler bizi karşılayacak. Türkiye'de kardeşliğimiz için biz kurban kesiyoruz.' diye konuştu.

- 'Kurbanlar hak ettiği yerlere ulaşacak'

Kızıltepe Rahmet Gıda Bankası Başkanı Mehmet Şirin Öz ise hayırseverlerin bağışlarıyla ihtiyaç sahibi ailelere ve Suriyeli sığınmacılara kurban eti dağıttıklarını söyledi.

Bu yıl Nusaybin'den gelen terör mağdurlarına da kurban etti dağıtacaklarını dile getiren Öz, kurban bağışlarının sürdüğünü anlattı.

Öz, 'Kesilen kurbanları Nusaybin'den ve Cizre'den gelen vatandaşlarımıza, ihtiyaç sahibi ailelere, sığınmacılara inşallah ulaştıracağız. Hayırseverlerin katkılarını bekliyoruz. Fetullahçı Terör Örgütü yıllarca 'kurban bağışı' adı altında para topladı ve bu paraları kendi amaçları doğrultusunda kullandı. Bunların ne mal olduklarını Allah ortaya çıkardı. Milletimiz bunu anladı ve gördü. İnşallah artık kurbanlar hak ettiği yerlere ulaşacak.' ifadelerini kullandı.
Kaynak: AA