'Tekerlekli Sandalye Tamirevi'nde Ücretsiz Bakım Ve Onarım

Bursa'nın merkez Nilüfer Belediyesi tarafından hizmete sunulan 'Tekerlekli Sandalye Tamirevi'nde, garanti kapsamı dışındaki akülü ve aküsüz tekerlekli sandalyelerin bakım ve onarımları ücretsiz olarak yapılıyor.

Geçen yıl 3 Aralık Dünya Engelliler Günü'nde açılan ve bugüne kadar 288 tekerlekli sandalyenin bakım ve onarımının yapıldığı tamirevinde çalışanlar, mobil araçlarıyla adrese giderek aracın arıza tespitini yapıyor ve mümkünse arızayı yerinde gideriyor.

Yerinde bakım ve onarımın yapılamadığı, uzun süreli işlem gerektiren durumlarda ise sandalye, bakım ve onarım için tamirevine getiriliyor.

Beş günü geçen tamir sürelerinde mağduriyetin giderilmesi için de engelli kişiye geçici süreliğine akülü ya da aküsüz tekerlekli sandalye veriliyor.

Tamir hizmetinden yararlanan Hakan Karyağmazgil, bu hizmetin engelli bireyler için çok önemli olduğunu vurgulayarak, '1982'de trafik kazası geçirdim ve omurilik felçliyim. O zamandan beri tekerlekli sandalyedeyim. Tamirevi, gerçekten çok ihtiyaç duyulan bir şeydi. Bu tarz araçların tamirinin yapılması kolay bir şey değil.' ifadelerini kullandı.

Tamirevinde görevli Rıfat Küçükler ise, bedensel engelli bireylerin her türlü akülü ve aküsüz araçlarının bakım ve onarımının ücretsiz olarak yaptıklarını belirterek, 'Vatandaşlarımız tekerlekli sandalyelerinde arıza olduğu zaman belediyemizi arayıp tamir talebinde bulunuyor. Biz de, aracın bulunduğu yere gidip alıyoruz, bakımlarını gerçekleştirdikten sonra teslim ediyoruz.' diye konuştu.

Nilüfer Belediyesi Tekerlekli Sandalye Tamirevi'nde bugüne kadar 288 tekerlekli sandalyenin bakım ve onarımı gerçekleştirilerek engelli bireylerin ulaşım özgürlüğüne katkıda bulunuldu.

Kaynak: AA