Sulakyurt 3. Geleneksel Kavun Karpuz Festivali

Kırıkkale’nin Sulakyurt İlçesinde, Şeyh Şami Hazretlerini Anma 3. Geleneksel Kavun Karpuz Festivali düzenlendi.

Sulakyurt Belediyesi tarafından Cumhuriyet Meydanı'nda düzenlenen programın açılışında konuşan Kırıkkale Valisi Mehmet İlker Haktankaçmaz, bu tür festivaller ve etkinliklerin ilçe ekonomisine katkıda bulunduğunu söyledi.

Festivalin toplumda bireyler arasında birlik beraberlik, dayanışma ve kardeşlik duygularını da geliştirdiğini belirten Vali Haktankaçmaz, 'O açıdan bu tür etkinlikler çok önemli. Bu festival hem kültür sanat boyutuyla hem de eğlence ve ticaret boyutuyla önemli faaliyetler olması yönünde de büyük önem taşıyor. Festival vesilesiyle sadece ilçede yaşayanlar değil, başka kentlerde yaşayanlar da buraya gelerek yakınlarıyla bir araya gelmiş olacaklar. Çok güzel, hoş bir zaman geçeceğini temenni ediyoruz. Etkinliğin düzenlenmesinde başta Belediye Başkanı İsmail Bildik'e ve emeği geçenlere teşekkür eder, festivalin hayırlara vesile olmasını dilerim.' diye konuştu.

Konuşmasında son günlerde yaşanan terör olaylarına da değinen Haktankaçmaz, şunları kaydetti:

'Terör örgütlerinin adı ne olursa olsun aynı kaynaktan beslenmektedir. Bir sürü terör örgütü bir araya gelip hep birlikte Türkiye'ye saldırıyorlar. Demek ki, bunların hepsinin kaynağı aynıymış. FETÖ'sü de PKK'sı da DAEŞ’i de. İsmi her ne olursa olsun hepsi aynı kaynaktan emir alıyormuş, bunu da gördük. Kötü niyetli insanlara verilecek en güzel cevap bu tür etkinliklerdir. Hepimizin büyük ihtiyaç duyduğu birlik ve beraberlik duygusunu geliştirmesini temenni ediyorum. Bu etkinlikler çoğaldıkça birlik ve beraberlik duygusu bir o kadar daha artmış olacaktır. Vatandaşlarımız arasında bu kardeşliği görenler, Türkiye'ye karşı kötü emeller besleyenler, Türkiye'nin düşmanları da bir o kadar umutsuzluğa kapılacaklardır.'

Haktankaçmaz, konuşmasının ardından festival alanındaki ilçeye bağlı köylere ait kurulan çadırları, kavun, karpuz ve diğer sergi ve reyonları ziyaret ederek vatandaşlardan bilgi aldı.

Festivale, Kırıkkale Belediye Başkanı Mehmet Saygılı, Sulakyurt Kaymakamı Fikret Dağ, İl Jandarma Komutanı Albay İsa Çakmak, İl Emniyet Müdürü Hasan Onar, Sulakyurt Belediye Başkanı İsmail Bildik ile çok sayıda protokol üyesi ve davetli katıldı.

2 gün sürecek festivalde, kavun karpuz yarışmaların yapılacağı, tiyatro ve semah gösterileri sergileneceği, yöresel ve ulusal sanatçılar tarafından konserlerin verileceği bildirildi.

Kaynak: AA