Sene Başı Eğitim Ve Öğretim Toplantısı Yapıldı

Manisa’nın Kula ilçesinde 2015-2016 sene başı eğitim ve öğretim toplantısı Bekir Sacide Keleşoğlu Anadolu Lisesi toplantı Salonu’nda yapıldı.

Sene Başı Eğitim Ve Öğretim Toplantısı Yapıldı
Toplantıya Kula İlçe Kaymakamı Murat Güven, Kula İlçe Milli Eğitim Müdürü Raşit Çarpan, Kula İlçe Milli Eğitim Şube Müdürleri Etem Dağlı, Sabahattin Öner, okul ve kurum müdürleri katıldı.

İlçe Milli Eğitim Müdürü Raşit Çarpan toplantıda yaptığı konuşmada, “Bizler bir ekibiz. Siz değerli öğretmenlerimiz sayesinde daha nice başarılar elde edeceğiz. Nasıl ki kalp durduğunda hayat duruyor ise okul idarecilerimiz ve öğretmenlerimizin yokluğunda da eğitim kurumlarımız işlemez hale gelecektir. Bu sebeple sizleri önemsiyoruz. Eğitimci olarak insan yetiştiren bireyler olarak sizlere güveniyoruz, inanıyoruz ve sizleri destekliyoruz" dedi.

"Eğitimin temel kitlesi öğrencidir, öğretmendir, velidir, toplumdur." diyen Çarpan, "Bu alanlarda yönetici arkadaşların diyalogunu sağlam zemine oturturması, algı yönetimini iyi yapması, bir anlamda kendini öğretmenin, öğrencinin, velinin yerine koyması faydalıdır. İletişimi sağlıklı kurarsak diğer işlerin de sağlıklı bir şekilde yürüyeceğini düşünüyorum." şeklinde konuştu.

Kula İlçe Kaymakamı Murat Güven de, "İnşallah bu toplantı hem sizler için hem eğitim-öğretim faaliyetleri ve çocuklarımız için hayırlara vesile olur. Bu toplantıda yapılan değerlendirmelerin eğitim ve öğretime önemli katkılar yapmasını temenni ediyorum. Sürdürülebilir bir refah düzeyini sağlamak ancak eğitimle mümkün olur. Yetişmiş insan gücünüz yoksa refah düzeyinizi artırma, gelişmiş toplumlar içerisinde yer bulma imkanınız yoktur. Bir ülkenin en büyük zenginliği yetişmiş insan gücüdür, eğitim kadrosudur, müteşebbisidir, bilim adamıdır, sanayicisidir. Bunun da yolu okullarda yapılan başarılı eğitimden, iyi yetişmiş öğretmen ve idarecilerden geçiyor” dedi.

Şube Müdürlerinin kendi alanlarıyla ilgili sunumlarının ardından ve yıl boyunca dikkat edilmesi gereken hususlar üzerinde konuşmalarından sonra toplantı sona erdi.
Kaynak: İHA