Kodlama Yarışmasında İzmirli Öğrencilerin Başarısı

Bornova Bahçeşehir Koleji 1114 yaş takımı, çocukların tasarladığı oyun yazılımlarının yarıştığı KODU CUP 2016'da birinci oldu.

Öğrencilerin kodlama yeteneklerinin geliştirilmesi amacıyla ulusal çapta düzenlenen 'Minik Parmaklar Geleceği Programlıyor' projesi kapsamında düzenlenen yarışmada Bornova Bahçeşehir Koleji takımları birincilik ve ikincilik ödüllerini kazandı.

Okuldan yapılan açıklamaya göre, Microsoft Türkiye, Finansbank ve Habitat Derneği’nin işbirliğiyle düzenlenen KODU CUP 2016 yarışmasında, ülke genelinden 8-14 yaş grubu çocuklar, 'Çevre ve Ben' temalı oyun yazılımları tasarladı.

Toplam 165 oyun arasında yapılan değerlendirmede 11-14 yaş grubu kategorisinde Bahçeşehir Bornova Koleji 7. Sınıf öğrencileri Serdar Can Köroğlu, Arda Yurt ve Emircan Tutar’ın oluşturduğu “Coded By Nature” takımının 'Just Save It' isimli oyunuyla birinci oldu.

Yarışmanın 8-11 yaş grubu kategorisinde ise Bahçeşehir Bornova Koleji 4. Sınıf öğrencileri Yiğit Keçeci, Ataberk Özşaşal ve Can İçen’in oluşturduğu 'Doğa Koruyucuları' takımı, 'Petrol Çağı' isimli oyunuyla ikinci oldu.

Açıklamada değerlendirmesine yer verilen Bornova Bahçeşehir Koleji Müdürü Zeynep Hülagü, alınan derecelerin kendilerini gururlandırdığını belirterek, bu başarının okullarında uygulanan 'kodlama saati' ve 'üç boyutlu oyun tasarım' eğitimlerinin bir sonucu olduğunu ifade etti.

Bilişim Teknolojileri ve Yazılım öğretmeni Yudum Özkan ise, öğrencilerin kodlama konusundaki bilgilerini test etme imkanı bulduğu yarışmada elde edilen derecelerin sevindirici olduğunu kaydetti.

Kaynak: AA