Fransa Savunma Bakanı Le Drian, Gürcü Mevkidaşıyla Bir Araya Geldi

Fransa Savunma Bakanı Jean-Yves Le Drian, Gürcistan Savunma Bakanı Levan İzoria ile görüştü.

Le Drian, resmi temasları kapsamında başkent Tiflis'te Gürcistan Savunma Bakanı İzoria ile bir araya geldi.

Basına kapalı gerçekleşen görüşme sonrasında ortak basın toplantısında konuşan Gürcü Bakan İzoria, Fransız mevkidaşıyla iki ülke arasında savunma alanındaki işbirliği, Gürcistan'ın NATO ile entegrasyonu süreci, Fransa'nın Tiflis yönetimine verdiği destek ile NATO'nun Karadeniz bölgesinde güvenlik artırması konularını görüştüklerini aktardı. İzoria, şöyle devam etti:

'NATO himayesinde yakın gelecekte Gürcistan'a Fransa'nın gemisini bekliyoruz. Bu, ülkemizin güvenliği ve istikrarı, Avrupa'nın doğu kısmında ve Karadeniz havzasındaki güvenliğini artırmak için NATO'nun Varşova Zirvesi'nde bu yönde kabul edilmiş bildirisinin uygulamasına destek verecektir.'

Fransız Bakan Drian ise görüşmede dünyanın çeşitli yerlerindeki çatışmaları ele aldıklarını belirtti.

Karadeniz havzasında NATO himayesinde Fransa'nın varlığının güçlendireceğini vurgulayan Drian, 'Ekim sonunda Fransız gemisinin Batum Limanı'na gelmesi bekleniyor. Bu aynı zamanda iki ülke arasındaki işbirliğinin sembollerinden biri. Fransa ve Gürcistan arasında yakın ve güvenli bir işbirliği var. Ziyaretim bu işbirliğini daha güçlendirecek.' dedi.

Drian, üç günlük ziyareti kapsamında, Gürcistan Cumhurbaşkanı Giorgi Margvelaşvili ve Başbakanı Giorgi Kvirikaşvili ile de görüşecek.

Kaynak: AA