Fransa'da Terör Bağlantılı 293 Kişi Yakaladı

İçişleri Bakanı Cazeneuve, yılbaşından bu yana terör çeteleriyle ilişkili 293 kişinin yakalandığını duyurdu.

Fransa'da yılbaşından bu yana terörle bağlantılı 293 kişi yakalandı.

Ulusal Sivil Güvenlik Federasyonu'nun kongresinde konuşan İçişleri Bakanı Bernard Cazeneuve, yılbaşından bu yana terör çeteleriyle bağlantılı 293 kişinin yakalandığını duyurdu.

Bu kişilerin yakalanmasının terör tehdidinin ortadan kaldırmadığına dikkati çeken Cazeneuve, ancak terör çetelerinin çökertilmesi için ellerinden geleni yaptıklarını ifade etti.

Cazeneuve, teröristlerin, kriptolu yöntemlerle kendilerini gizleme ihtimaline de dikkati çekerken terör riskinin hala devam ettiğini söyledi.

Bu hafta başında, polis, Notre Dame Katedrali yakınlarında nehir kıyısına park edilmiş bir araçta 7 mutfak tüpü bulmuştu.

Tüplerle ilgili olarak aranan 3 kadın gözaltına alınıp sorgulanmak istenmiş ancak kadınlardan biri polise bıçakla saldırmak isteyince polis tarafından açılan ateşle yaralanmıştı.

Paris Cumhuriyet Başsavcısı François Molins de DAEŞ’in Suriye kolu tarafından yönlendirilen kadınların Fransa’da terör saldırısı hazırlığı içinde olduğunu duyurmuştu.

Fransa'da geçen yıl meydana gelen Charlie Hebdo saldırısı sonrası terör alarmı en yüksek seviyeye çıkartılmış, 130 kişinin öldüğü 13 Kasım 2015'teki saldırılardan sonra ise terörün Fransa için çok ciddi bir tehdit olduğu belirtilmişti.

Nice'de 15 Temmuz'da meydana gelen ve 85 kişinin öldüğü saldırı sonrasından ise terör tehdidinin Fransa tarihinde görülmemiş kadar yüksek olduğu dile getirilmişti.

İç Güvenlik Genel Müdürü Patrick Calvar mayıs ayında, DAEŞ'in eylemlerinde bomba yüklü araçlar kullanabileceğine dikkati çekmişti.
Kaynak: AA