EPDK Kararları

Enerji Piyasası Düzenleme Kurumunca (EPDK), İçel'de bulunan Liman Akaryakıt Depolama ve Dolum Tesisine ilişkin depolama tarifesi açıklandı.

EPDK'nın konuyla ilgili kurul kararı Resmi Gazete'nin bugünkü sayısında yayımlandı.

Buna göre, ATAŞ Anadolu Tasfiyehanesi AŞ'nin İçel'de faaliyet gösteren Liman Akaryakıt Depolama ve Dolum Tesisinde günlük depolama hizmet fiyatı benzin ve motorin için metreküp başına 0,193 lira olarak belirlenirken, hizmet başına alınacak teslim etme fiyatı benzin ve motorin için 8,573 lira olarak oldu.

Aynı şirkete ait İçel'in Karaduvar Mahallesi'nde faaliyet gösteren depolama tesisinde günlük depolama hizmet fiyatı benzin ve motorin için metreküp başına fuel oil için de ton başına 0,193 lira olarak kararlaştırılırken, hizmet başına alınacak teslim etme fiyatı benzin ve motorin için 8,573 lira oldu.

İletim hizmet bedeli fiyatı ise benzin, motorin ve deniz motorini için metreküp başına 7,25 lira, fuel oil için de ton başına 5,80 lira olurken, uygulanacak indirim oranları da toplam kapasite ve miktara göre değişiklik gösterecek.

Öte yandan EPDK, Opet Petrolcülük AŞ'nin Tekirdağ'da faaliyette bulunan Marmara Ereğlisi Akaryakıt Depolama ve Dolum Tesisinde uzun süre kapasite kiralanması halinde deniz motorini için günlük depolama fiyatını metreküp başına 0,33 lira olarak belirledi.

Kaynak: AA