DAEŞ tehdidine karşı eller tetikte

Suriye'de Çobanbey ile Azez arasındaki bağlantı yolunun güvenliğini sağlayan muhalifler, DAEŞ tehdidine karşı elleri tetikte bekliyor.

DAEŞ tehdidine karşı eller tetikte
DAEŞ tehdidine karşı eller tetikte
Havar Kilis ve İgde köyleri arasında Türkiye sınırına paralel uzanan yol ve mezralarda mevzilenen Özgür Suriye Ordusu'na (ÖSO) bağlı muhalif gruplar, yalnızca DAEŞ'le mücadele etmiyor, hırsızlık olaylarına karşı da çalışma yürütüyor.

Zinki Birliği'nin İgde Bölgesi Komutanı Abo Ali, Çobanbey ve Cerablus hattı boyunca 500 kişilik kuvvetlerinin bulunduğunu ifade ederek yol güvenliği ve DAEŞ'le mücadelede etkin rol aldıklarını dile getirdi.

En yakın mevzilerinin terör örgütü DAEŞ'e 750 metre uzaklıkta bulunduğunu aktaran Ali, zaman zaman sızma girişimlerinin olduğunu ancak buna izin vermediklerini belirtti.
DAEŞ'in sürekli olarak İgde köyünü hedef aldığını ve hattı kesmek için bu köyün önemli olduğunu vurgulayan Ali, şöyle devam etti:

"Biz burada önemli bir görev üstlendiğimizin farkındayız. Büyük bir askeri disiplin içinde terörle mücadele ediyoruz. DAEŞ'in sızma girişimleri ve saldırıları sık sık oluyor ancak biz buna izin vermiyoruz. Bizim bulunduğumuz noktaya çok yakınlar ve her an sıcak temas sağlanabiliyor. Şu anda saldırı pozisyonunda olmamamızın tek nedeni mayınlamalara karşı yeterince malzemeye sahip olmamızdan kaynaklıdır."

Teröristlerin gün içinde sık sık taciz ateşi açtıklarına işaret eden Ali, İgde bölgesine DAEŞ'in girmesine asla izin vermeyeceklerini söyledi.

Fırat Kalkanı Harekatı başladığından beri Suriye'nin toprak bütünlüğü için şehit olan Türk askerinin kendilerine büyük acı yaşattığını anlatan Ali, şunları kaydetti:

"Bir muhalif arkadaşımız şehit olduğunda çok üzülüyoruz. Türk askeri şehit olduğunda canımız yandı. Neden biliyor musunuz? Türkiye, sadece Suriye'deki kardeşleri için harekat başlattı. Bazı batılı ülkelerin yaptığı gibi silah satmak için bu savaşın taraflarına destek olmadık."