Budapeşte Yabancı Dil Fuarı

Fuarda Türk standı büyük ilgi görüyor.

Budapeşte'de düzenlenen Yabancı Dil Fuarı'da, Yunus Emre Enstitüsü standı ilgi çekiyor.

Macaristan'ın başkenti Budapeşte'deki Millenaris Haz'da bu yıl 17'ncisi düzenlenen Yabancı Dil Fuarı'na Türk dilini temsilen katılan Budapeşte Yunus Emre Türk Kültür Merkezi standına Macarlar büyük ilgi gösteriyor.

Yunus Emre Türk Kültür Merkezi standında, Türkçe eğitimi hakkında bilgi alan Macaristan vatandaşı Krisztina Toth, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Macarların son dönemde Türk kültürüne ve Türkiye'ye büyük rağbet gösterdiğini söyledi.

Türkiye ile Macaristan arasındaki siyasi ve kültürel bağların kuvvetlendiğini belirten Toth, ''Son dönemde iki ülke arasındaki ilişkiler güçleniyor. Her geçen gün daha fazla Macar Türkiye'ye tatile gidiyor. Macaristan'da da bir Türk dizisi çok sevilerek izleniyor. Macaristan'da Türkçe'ye de rağbet artıyor. Ben de bu dönem Türkçe öğrenmeyi planlıyorum.'' dedi.

Budapeşte'de her yıl eğitim yılının başlangıç haftasında düzenlenen yabancı dil fuarına Macaristan'da temsilcilikleri bulunan ülkelerin kültür merkezleri, yabancı dil okulları ve yabancı dilde kitap basan yayınevleri katılıyor.

11 Eylül'e kadar açık olacak fuarda, öğrencilerin eğitim yılı içinde öğrenmek istediği yabancı dil veya diller hakkında detaylı bilgi edinmesi amaçlanıyor.
Kaynak: AA