Bu Yöntem PRP'yi Geride Bıraktı!

Medikal Estetik Hekimi Dr. Alp Okutucu, 7-8 senedir PRP ile yapılan tedavilerin yerini son 2 senedir CGF CD34+ ile tedavi yönteminin aldığını söyledi. Okutucu, “Bu uygulama şimdiye kadar olan yöntemler içinde Nirvana diyebileceğimiz bir seviyededir” dedi.

Bu Yöntem PRP'yi Geride Bıraktı!
Günümüzde en yaygın kullanılan ,“Büyüme Faktörleri” ile tıbbi estetik ve tedavilerinden olan PRP’nin yerini artık çok daha yoğun ve kat kat daha fazla “Büyüme Faktörleri” içeren CGF-CD34 tekniğinin aldığını anlatan Medikal Estetik Hekimi Dr. Alp Okutucu, “CGF-CD34 tedavisi ile ilgili araştırmalar, sadece büyüme faktörlerinin değil, CD34 adı verilen kök hücrelerinin de bu tedavi yöntemi ile elde edildiğini göstermektedir. CD34 kök hücreleri ve konsantre büyüme faktörleri ile PRP den daha etkili bir tedavi yöntemi olduğu tespit edilmiştir. Derimizin yaşlanması aynı yaralanma sürecinde olduğu gibi bazı fiziksel özelliklerini kaybetmesinden kaynaklanır. Bu nedenle derimizi gençleştirmeye yönelik uygulamalarda aslında vücudumuzun bir yarayı iyileştirirken yaptıklarını çeşitli yöntemlerle taklit ediyoruz” diye konuştu.

Dr.Alp Okutucu, daha sonra şunları kaydetti; “Derideki bir hasarı en etkili, en hızlı ve en doğal biçimde onarabilecek olan yapı yine derinin ait olduğu bütünün bir parçasıdır. Bu nedenle CGF CD34 uygulaması damarlarımızda dolaşan bu sihirli gücü harekete geçiren bir yöntem olarak gelişmiştir. CGF CD34 uygulamasında da yaptığımız sadece vücudun iyileşme kapasitesini arttırmaktır.

Bu uygulama; Fibromiyalji ve kulunç tedavisinde,Burkulma ve darbeler de(ayak ve el ),Eklem kireçlenmelerin de (diz,kalça,omuz,ayak bileği), Kıkırdak ve kemik aşınması-kireçlenmelerinde (gonartroz ve patella tendiniti),Eklem bağ yaralanmalarında(menisküs yaralanma ve yırtıkları), Topuk dikeninde,Bel ve boyun fıtıklarında olduğu kadar estetik alanlarda da başarıyla uygulanmaktadır.

Mesela ; Tüm yüz bölgesinde; alın, göz kenarı, burun kenarı , üst kol, karın, iç bacak, diz bölgeleri, boyun ve dekolte bölgesinde kırışıklıklarında, sarkma ve lekelerin tedavisinde, ,tüm vücutta görülen sarkma ve çatlak ve izlerin giderilmesinde başarı ile uygulanmakta, uygulama sonuçları tatmin edici düzeyde bulunmaktadır. Özellikle yüz gençleştirme ve saç dökülmesinin önlenmesinde ozon terapi ile birlikte kullanıldığında da çok başarılı bir ikili oluşturmaktadır. CGF-CD34 solüsyonuna uygun dozlarda ozon eklendiğinde hem iyileştirici hücre olan trombositle aktive olur hem de iyileştirici madde olan Büyüme-Growth Hormon miktarı önemli ölçüde artar. Dokulardaki oksijen seviyesi yükselir.”
Kaynak: İHA