Binlerce Bisiklet Dağıtılacak

Erzincan Halk Sağlığı Müdürlüğü ile Erzincan Belediyesi arasında “ Fiziksel Aktivitenin Arttırılması” işbirliği ve “ Bisiklet Yolu Yapımını Destekleme” protokolü imzalandı.

Binlerce Bisiklet Dağıtılacak
Bu kapsamda Sağlık Bakanlığı, Erzincan Belediyesi tarafından geçtiğimiz yıllarda gerçekleştirilen 10 kilometre bisiklet yolu projesi nedeniyle belediyeye 2 bin 805 adet bisiklet teslim etti. Gerçekleştirilen imza töreninde bir açıklama yapan Erzincan Belediye Başkanı Cemalettin Başsoy “24 projemizden biri olarak bisiklet yolları projesi kapsamında sağlık bakanlığıyla gerçekleştirdiğimiz protokol ile binlerce bisikleti hemşehrimize hediye ediyoruz. Bildiğiniz gibi Sağlık Bakanlığı bir metre bisiklet yolu yapan belediyelere 1 bisiklet hediye ediyor. Bizde 2,5 sene içerisinde yaklaşık 10 km bisiklet yolu inşası gerçekleştirdik. Ben bu projeyi hayata geçiren Sağlık Bakanlığına çok teşekkür ediyorum. Kentleşmeyle birlikte insanımız hareketsiz bir yaşam sürmeye başladı.

Özellikle Erzincan gibi düz bir şehirde daha sağlıklı bir yaşam için bisiklet yollarını yaygınlaştıracağız.Erzincan’da öncelikle gençlerimiz olmak üzere binlerce bisikleti hemşehrilerimize dağıtacağız.” dedi.

Kaynak: İHA