Bereketli Topraklar Suyla Buluşuyor

Türkiye'nin en büyük tarım işletmesi konumundaki TİGEM'e bağlı Ceylanpınar Tarım İşletmesinde 60 bin dekarlık alana test amaçlı su verildi.

Tarım İşletmeleri Genel Müdürlüğüne (TİGEM) bağlı Ceylanpınar Tarım İşletmesinde 60 bin dekarlık alana DSİ tarafından test amaçlı su verildi.

DSİ 15. Bölge Müdürlüğü'nden yapılan açıklamaya göre, toplam 1 milyon 636 bin dekar arazi varlığı ile ülkenin en büyük tek parça tarım işletmesi olan Ceylanpınar Tarım İşletmesindeki bereketli topraklar suyla buluştu.

Mardin-Ceylanpınar Ovaları Cazibe Sulaması 2. Kısım Şebeke inşaatı kapsamında 140 bin dekarlık alandaki borulu sulama şebekesi ve sanat yapısı çalışmaları tamamlandı.

Bu kapsamda TİGEM arazileri içerisinde yer alan 60 bin dekarlık alana DSİ 15. Bölge Müdürü Oğuz Kasap'ın katılımıyla test amaçlı ilk su verildi.

Kasap, söz konusu projenin önemine değinerek emeği geçen personel ve firmalara teşekkür etti. 189 milyon liraya mal olması beklenen projenin 2017 yılında tamamlanması hedefleniyor.

İnşaat çalışmaları TİGEM sahası dışındaki şahıs arazilerinde toplulaştırma blok planlarına uygun olarak yürütülürken, projenin tamamlandığında 46 bin kişiye istihdam sağlaması ve yıllık 103 milyon lira net gelir artışı elde edilmesi amaçlanıyor.
Kaynak: AA