Berberlerde Bayram Mesaisi

Yalova Berberler ve Kuaförler Odası Başkanı Ulutürk: 'Esnafın işleri şükür iyi. Gece saat 10.0011.00 hatta 12.00'lere kadar çalışıyoruz'

Kurban Bayramı yaklaşırken berberlerde bayram mesaisi gece yarılarına kadar uzadı.

Yalova Berberler ve Kuaförler Odası Başkanı Şenol Ulutürk, AA muhabirine yaptığı açıklamada, bayram dolayısıyla oluşan yoğunluktan memnun olduklarını ve vatandaşları mağdur etmemek için fazla mesai yaptıklarını söyledi.

Ulutürk, yoğunluk nedeniyle pazar günü de çalışacaklarını belirterek, şöyle konuştu:

'Esnafın işleri şükür iyi. Gece saat 10.00-11.00, hatta 12.00'lere kadar çalışıyoruz. Yalova Belediye Meclisi'nin geçmiş yıllarda encümen kararıyla aldığı Pazar günü yasağı vardı. Bayrama yakın olan Pazar günleri denk geldiğinde belediyemize yazımızı yazıyoruz. Encümenin kararıyla açma izni alıyoruz. Esnafımız ve halkımıza daha iyi hizmet olması açısından kısmet olursa bu Pazar günü açacağız. Pazar günü kapalı olsaydık çok daha yoğun bir tempo olacaktı. Dolayısıyla vatandaş da sıkıntı yaşayacaktı.'

Sakal tıraşının 10, saç sakal tıraşının ise 30 lira olduğunu, dolayısıyla bir bayram tıraşının komple tıraşı için 30 lira civanında ödeme yapıldığını kaydeden Ulutürk, 'Bugünlerde berberlerin kazancı, diğer günlere göre 3-4'e katlıyor. Örneğin bir elemanımız günde 10 kişi tıraş ediyorsa 30-50'ye kadar çıkabiliyor. Çünkü arife günleri gece saat 02.00-03.00 kadar çalışıyoruz.' dedi.

Berberlerden Ömer Temel ise, çok yoğun çalıştıklarını dile getirerek, 'Yoğunluktan yemek yemeye bile zor fırsat buluyoruz. Fırsat bulunca ayak üstü aperatif bir şeyler yiyebiliyoruz. Çok yoğun oluyor. Sabah erken geliyoruz, akşam geç çıkıyoruz. İnşallah bayramda istirahat edeceğiz.' ifadelerini kullandı.

Kaynak: AA