Baklava Ve Fıstık 'Ambalajını' Arıyor

Fıstık ve baklava için yeni ambalaj tasarımlarının belirlenmesi amacıyla düzenlenen, 'Gaziantep Yöresel Ürünler Ambalaj Tasarım Yarışması'nın finalistleri belirlendi.

Baklava Ve Fıstık 'Ambalajını' Arıyor
Güneydoğu Anadolu Kuru Meyve ve Mamulleri İhracatçıları Birliği, Gaziantep Büyükşehir Belediyesi ve Gaziantep Ticaret Odası (GTO) iş birliğiyle, fıstık ve baklava için yeni ambalaj tasarımlarının belirlenmesi için düzenlenen, 'Gaziantep Yöresel Ürünler Ambalaj Tasarım Yarışması'nın finalistleri belirlendi.

Güneydoğu Anadolu İhracatçı Birliklerinden (GAİB) yapılan yazılı açıklamaya göre, GAİB Koordinatör Başkanı Abdulkadir Çıkmaz başkanlığındaki jüri, Türkiye İhracatçılar Meclisi tarafından da desteklenen yarışmada, Türkiye'nin ve dünyanın ünlü tasarımcılarının baklava ve fıstık için hazırladığı orijinal tasarımları değerlendirdi.

33 finalist belirleyen jüri, ikinci aşama değerlendirmesini 3 Ekim Pazartesi günü yapacak. 4 Ekim Salı günü ise ödül töreni düzenlenecek.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, fıstık ve baklavanın Gaziantep için 'altın' değerinde olduğunu belirtti.

Bu ürünlerin kalitesi kadar sunumunun da önemli olduğuna dikkati çeken Şahin, yerel ürünlerin nihai tüketiciye orijinal ambalajlarla sunulmasının ürün değerlerini artıracağını ifade etti.

Gaziantep için UNESCO’nun aldığı gastronomi kenti kararıyla yeni bir dönem, yeni bir sayfa açıldığını vurgulayan Şahin, şunları kaydetti:

'Bunu fırsat bilerek artık bütün alanlarda kendimizi yenilemek ve sektörlerimizde her konuda inovasyon gerçekleştirmek zorundayız. Dünyanın en değerli ürünlerinden Antep fıstığına sahibiz, yine dünyanın en güzel lezzetlerinden baklavaya sahibiz. Bu yarışmayla bu iki ürünümüzün nihai tüketicilere doğru ambalajlarla, en iyi şekilde sunulmasını ve ürünlerimizin maddi anlamda da hak ettiği değeri bulmasını istiyoruz.'

Güneydoğu Anadolu Kuru Meyve ve Mamulleri İhracatçıları Birliği Başkanı Abdulkadir Çıkmaz da yarışmanın iç piyasaları ve ihracatı olumlu etkileyeceğine inandıklarını, ürünlerin değerleri kadar sunumlarının da tüketici üzerinde olumlu etkiler yaptığını belirtti.

Gaziantep için yenilenme ve yenilik zamanı olduğunu vurgulayan Çıkmaz, yarışmanın şartnamesinin sektör temsilcileriyle gerçekleştirilen toplantılar sonucunda oluşturulduğunu ve konunun uzmanlarından oluşan bir jürinin görev aldığını ifade etti.

GTO Yönetim Kurulu Başkanı Eyüp Bartık da fıstık ve baklavanın iç ve dış pazarlardaki payının artırılması ve tüketiciye orijinal Antep baklavasıyla 'altın' değerindeki fıstığın hak ettikleri fiyatlarla ulaşmasının sağlanmasının önemli olduğuna işaret etti.

Kaynak: AA