Akın'dan Belediye Başkanı Cömertoğlu'na Ziyaret

Malatya Damızlık Koyun Keçi Yetiştiricileri Birlik Başkanı İhsan Akın, Arapgir Belediye Başkanı Haluk Cömertoğlu’nu ziyaret ederek, yetiştiricilere desteklerinden dolayı çobanların giydiği kepeneğin minyatür tablosunu hediye etti.

Akın'dan Belediye Başkanı Cömertoğlu'na Ziyaret
Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Arapgir Belediye Başkanı Haluk Cömertoğlu, bir ülkenin kalkınması için tarım ve hayvancılığın önemine değinerek, “Siz bu konuda yeterli temsili yapmaya çalışıyorsunuz. İlgili projelerimizde de özellikle hayvan yetiştiriciliği yapan ve bu işten hayatını kazanan geçimini sağlayan insanlara hem ön açıcı hem de yardımcı bir rol üstlenerek onların üretimlerine destek oluyorsunuz. Pazardaki paylarına destek oluyorsunuz. Size müteşekkirim teşekkür ediyoruz” dedi.

Bir ülkenin geçmişi ile geleceği arasındaki en önemli köprünü gelenekleri olduğunu ifade eden Cömertoğlu, “Bizim Anadolu coğrafyasındaki yaşam geleneklerimizde hayvancılık küçükbaş özellikle hayvancılık olmazsa olmazdır. Geçimimizin ve şehir hayatımızın hatta sağlığımızın önemli bir değeri hayvancılıktan geçer. Sadece o insanların geçimini sağlaması değil evinde oturan insanların sağlıklı bir ürünle hayatını devam ettirmesi en az o kadar önemlidir. Bu açıdan yaptığınız çalışmaların hepsinin karşılığı çok kayda değer. Ben bu açıdan daha da fazlasını yapmamız gerektiğini düşünen ve inanan gayret eden birisiyim. Sık sık da yetiştiricilerimizi ziyaret edip dertlerine ortak olmaya çalışıyoruz. Bu nezaketli düşüncenize de teşekkür ediyorum” ifadelerine yer verdi.

Birlik Başkanı İhsan Akın ise Arapgir Belediyesinin her ortamda yetiştiricilere önem ve destek verdiğini belirterek, “Tarım ve hayvancılık ülkelerin vazgeçilmezidir. Tarım ve hayvancılık olmadan, üretim olmadan dış ülkelere bağımlı kalırsınız. Bu noktada Devletimi, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığımız önemli destekler sağlamaktadır. Ama biz her zaman söylüyoruz bütün yerel yöneticilerin de, belediye başkanımız Haluk Cömertoğlu gibi bizlere destek olması gerekiyor. Yetiştiricilerimize yol sıkıntısında sosyal sıkıntı ve yine su sıkıntısında yardımcı olmaları bizlere destek sağlamalarını bekliyoruz. Bu noktada başkanımıza katkılarından dolayı teşekkür ediyoruz. Hediye ettiğimiz bu keçemizin de inşallah en iyi yerde saklanacağını biliyoruz” diye konuştu.

Kaynak: İHA