61 Koyun, İzinsiz Yapılan Ekstra Aydınlatmaya Kurban Gitmiş

Akdeniz Elektrik Dağıtım A.Ş. (AEDAŞ) iki gün önce 61 küçük baş kurbanlık hayvanın elektrik akımına kapılmasıyla ilgili açıklama yaptı.

Geçtiğimiz Perşembe akşamı saat 22.30 sırasında Muratpaşa ilçesi Kızılarık kurbanlık hayvan pazarında 61 küçük baş kurbanlık hayvan telef olmuştu. Elektrik akımından telef oldukları ileri sürülen hayvanlarla ilgili AEDAŞ yazılı bir açıklama yaptı.

Açıklamada, “Antalya’da elektrik dağıtımını üstlenen Akdeniz Elektrik Dağıtım A.Ş. olarak, çağrı merkezimize 8 Eylül 2016 akşamı saat 22.13’te gelen kaçak ihbarı üzerine, en yakın noktada bulunan saha ekibimiz yaklaşık 15 dakika içerisinde Kızılarık Mahallesi’nde hayvanların telef olduğu bölgeye ulaşarak gerekli müdahaleleri yapmıştır. Olay yerinde yapılan incelemede; şirketimize ait A tipi demir direğe aydınlatma amacı ile ‘şirketimizin bilgisi dışında 3 adet projektör bağlandığı, bu projektörlerin bağlantısının projektörün metal gövdesine kaçak verdiği tespit edilmiştir.’ Elektrik direğinin de metal olması nedeni ile kurbanlıkların bulunduğu alanı çevreleyen ve güvenliksiz bir şekilde direğe irtibatlanmış metal çite elektrik akımı geldiği anlaşılmıştır. Kamuoyunun bilmesini isteriz ki, şirketimizce aydınlatma amaçlı ‘projektör satın alınmamakta ve kullanılmamaktadır” denildi.

Güvensiz aydınlatmayı yapanlar sorgulanmalı

Olayda ilgili AEDAŞ’ın herhangi bir kusur ve ihmali bulunmadığı belirtilen açıklama şöyle devam etti: “Aksine ‘şirketimizden habersiz ve güvensiz yollarla neden aydınlatma çalışmaları yapıldığının sorgulanması’ gerekmektedir. ’Defalarca kaçak var ihbarında bulunmamıza rağmen kimse ilgilenmedi’ konusunda ise yapılan araştırmada Alo 186 Çağrı Merkezimize ve kurumsal e-posta adresimize, olay yaşandıktan sonra ihbar geldiği anlaşılmıştır. AEDAŞ olarak olayda zarar gören tüm taraflara geçmiş olsun dileklerimizi iletiyoruz. Bu elim olay vasıtasıyla şirketimizden habersiz, şirketimize ait direklere müdahale edilmemesi gerektiğini bir kez daha hatırlatmak ister, bu tarz yasa dışı bağlantıların tespiti durumunda Alo 186 Çağrı Merkezimize ihbarda bulunulmasını kamuoyundan önemle rica ederiz.”
Kaynak: İHA