3. Ulusal Organik Kimya Kongresi Sona Erdi

250 bilim insanının katıldığı kongrede 11 oturumda 54 sunum yapıldı.

Trabzon'da gerçekleştirilen, 3. Ulusal Organik Kimya Kongresi sona erdi.

Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) Fen Fakültesi Kimya Bölümü öncülüğünde organize edilen kongrede, organik kimyayı kapsayan alanlarda en güncel çalışmalar bilim insanları tarafından tartışıldı.

KTÜ Prof. Dr. Osman Turan Kültür ve Kongre Merkezi'nde gerçekleştirilen, başkanlığını Prof. Dr. Ahmet Demirbaş'ın yaptığı kongreye 250 akademisyen katıldı.

Türkiye Bilimler Akademisi (TÜBA) Organik Kimya Asli Üyesi Prof. Dr. Metin Balcı'nın, 'Üniversitelerde Yükseltilmelerde Uygulanan Kriterler ve Analizleri' başlıklı sunumu ile açılan kongrede, dört gün boyunca 11 oturumda 54 sözlü sunum gerçekleştirildi ve 132 poster sergilendi.

Kongre bilim kurulunun değerlendirilmesi sonucu başarılı bulunan en iyi postere, 'Prof. Dr. Ayhan Sıtkı Demir Poster Ödülü' verildi. Ödüle, '’Yeni Aziridin Ana İskeletine Sahip Kiral Fosfonik Asit Türevi Bileşiklerin Sentezi ve Organokatalizör Olarak Etkileri'’ başlıklı posteriyle Orta Doğu Teknik Üniversitesi'den Nurzhan Beksultanova layık görüldü.

Ayrıca kongrede, 4. Ulusal Organik Kimya Kongresi'nin 2018 yılında Atatürk Üniversitesi Fen Fakültesi Kimya Bölümü öncülüğünde yapılması kararı da alındı.
Kaynak: AA