Vizyonda Bu Hafta

Bu hafta vizyona giren filmleri sizler için derledik.

Vizyonda Bu Hafta


Hayat Işığım

Avustralya’nın izbe bir kıyısında deniz feneri bekçiliği yapan ve savaş sonrası bunalımı yaşayan gazi Tom Sherbourne ile Parageuse Kasabası’nda tanıştığı, savaşta kaybettiği iki ağabeyinin yasını tutan karısı Isabel sakin bir hayat sürmektedirler. Çiftin en büyük isteği çocuk sahibi olup aile kurmaktır. Bir gece içinde bir adam cesedi ve bir kız bebeğin bulunduğu gizemli bir sandal kıyıya vurur. İkili çok zor bir kararın eşiğindedir, çocuğun ailesini aramak yerine çocuğu yanlarına alarak yaralarını sarmaya çalışırlar...

Babadan Oğula ve Aşk ve Küller filmleriyle adından söz ettiren Derek Cianfrance’ın yönetmen koltuğuna oturduğu filmde, başrolleri yeni dönem sinemanın en sevilen yüzleri Michael Fassbender, Alicia Vikander ve Rachel Weisz üstleniyor.

Kan Bağı

Senaryosuna, Ben Aflleck’in yönetmenliğini üstlendiği Hırsızlar Şehri filminde kalem oynatan Peter Craig’in imza attığı filmin başrolünü Mel Gibson üstlenirken, filmin kadrosunda Erin Moriarty, Micheal Parks, William H. Macy bulunuyor.

Film, kızını öldürmeye çalışan uyuşturucu satıcılarından intikam almak için silah kuşanan bir babanın öyküsünü anlatıyor. Eski bir suçlu olan john Link uzak yaşadığı kızı başı belada bir şekilde kendisine geldiğinde, hayatını dövme yaparak karavanında sürdüren bir adam olarak karşımıza çıkıyor. Ancak kızının başındaki tehlikeyi öğrenen baba bu kez doğru şeyi yapmaya karar vererek hayatı pahasına kızını korumak için savaşmaya başlıyor.



Kayıp Balık Dori

Nemo ve Marlin’le birlikte mutlu mesut yaşayan, herkesin sevdiği unutkan mavi Tang balığı Dori aniden ailesinin kendisini arıyor olabileceğini hatırlayınca Marlin ve Nemo alarak okyanusu aşar ve Kaliforniya’nın prestijli rehabilitasyon merkezi ve akvaryumu olan Deniz Yaşam Enstitüsü’ne gider.

Annesiyle babasını bulmaya çalışan Dori, DYE’nin üç ilginç sakininin yardımına başvurur. Bunlar, sık sık çalışanlardan kaçıp duran huysuz ahtapot "Hank", eko-konumlama becerisinin düzgün çalışmadığını düşünen bir Beluga balinası "Bailey" ve miyop bir balina köpekbalığı olan "Destiny"’dir.

Enstitünün karmaşık iç yüzünü araştıran Dori ve arkadaşları, kusurlarının, dostluklarının ve ailenin sihrini keşfedecekleri, hayatlarını değiştirecek bir maceraya atılırlar.

Yönetmenliğini Stanton’ın (Kayıp Balık Nemo,Vol.i) ve yardımcı yönetmenliğini Angus MacLane’in (Oyuncak Hikayesi Baş Belasına Karşı) yaptığı filmin baş yapımcısı ise John Lasseter. Film müzikleri ise ünlü besteci Thomas Newman’a (Casuslar Köprüsü,Vol-i, Kayıp Balık Nemo Nemo) ait.

Filmin seslendirme kadrosu oldukça geniş. Ellen DeGeneres ve Albert Brooks sevilen balık Dori ve Marlin olarak karşımıza çıkıyor. Ed O’Neill yedi kollu Hank’i seslendirirken Kaitlin Olson balina köpekbalığı Destiny’yi ve Ty Burrell de beluga balinası Bailey’i seslendiriyor. Dori’nin ebeveynleri Charlie ve Jenny’yi de Eugene Levy ve Diane Keaton seslendiriyor. 12 yaşındaki Hayden Rolence da (“Beta Persei”) Nemo’yu seslendiriyor.

Korku Komedi: Bana Normal Aktiviteler

Talip ve Yaşar iş hayatında başarısız olan iki kardeştir. Ağabeyleri Muhteşem’den aldıkları paraları gereksiz işlerde batırırlar. Çalıştığı film setinden kovulan kostümcü Çiğdem iki kardeşe ilginç bir teklifle yaklaşır. Yaşar’a kendini yönetmen olarak tanıtır ve iki arkadaşı korku filmi piyasasında çok para olduğuna ikna eden Çiğdem, ikilinin son kez ağabeylerinden para alarak korku filmi işine girmelerini sağlar. Fakat çekim yaptıkları mekanda gerçekten paranormal olayların yaşanıyor olması korku filmi çekip zengin olma hayaliyle girdikleri bu serüveni ikili için bir hayli korkunç ve komik bir maceraya dönüştürür.

Film Fabrikası yapımı filmin türü korku-komedidir. Filmin yönetmen koltuğunda Özgür Bakar otururken, filmin senaryosunu ise yönetmenle birlikte Alper Kıvılcım üstleniyor. Filmin başrollerinde ise Ufuk Şen, Süleyman Kadim Kabaali, Bengi İdil Uras, Duygu Paracıkoğlu, Steve Megashi ve Sanem İşler Şen yer alıyor.

Masal

Ayhan, en yakın arkadaşına gizliden gizliye aşık, hayatını masal kitapları yazarak devam ettiren fakat asıl hayali bir roman yazmak olan romantik, duyarlı biridir. Yeşim ise enerjik, şakacı, rahat ve hayat dolu bir kadındır. Fakat Yeşim yakında, tıpkı daha çoçukken kaybettiği annesi gibi önemli ve riskli bir ameliyat geçirecektir. Yeşim ölümden korktuğu halde bu konuda şakalar yaparak çevresini her ihtimale karşı hazırlamaya çalımaktadır. Bir gün Ayhan’ın hastane ziyaretinde ona iki adet zarf verir. Kötü sonuç halinde cenazesinde açmasını ister.

Ayhan, bir gün Yeşim’in ölüm haberini alır ve sarsılır. Cenaze sırasında Yeşim’in istediği gibi ilk zarfı açar. Yeşim ikinci zarfın açılması için biraraya gelmesi gereken kişileri yazmıştır bu zarfa. Cenazeden sonra 3 kadın 2 erkek Yeşim’in notunda yazan adrese doğru bir yolculuğa çıkarlar. Bu iki günlük yolculuk boyunca Eğlenceli, heyecanlı, duygusal olaylarla, ölümü, aşkı, ve arkadaşlığı tekrar tekrar keşfedeceklerdir.

Siccin 3: Cürmü Aşk

Orhan ile Sedat çocukluk arkadaşıdır. Yıllar sonra Orhan, Sedat’ın kız kardeşi Kader’le birbirlerine aşık olup evlenirler. Sedat’ın yaptığı araba kazası üçünün de hayatlarının dönüm noktası olur. Sedat’ın oğlu Mehmet felç olur. Kader ise geçmişini hatırlayamaz. Orhan bu olay yüzünden Sedat’ı suçlar ve onunla bütün iletişimini keser. Sedat, duyduğu vicdan azabı ve yaşadığı tuhaf ürkütücü olaylar nedeniyle iyice dağılır. Orhan ise çok sevdiği ilk ve tek aşkı Kader’i kaybetmeme uğruna korkunç bir şey yapacaktır.

Muhteşem Film’in yapımcılığını, Alper Mestçi’nin yönetmenliğini üstlendiği, ilk iki filmi ile büyük ses getiren “Siccin” serisi, en büyük aşkın en büyük korkuyla buluştuğu “Siccin 3: Cürmü Aşk” ile devam ediyor. oyuncu kadrosu ile de dikkat çeken “Siccin 3: Cürmü Aşk”ta; Adnan Koç, Büşra Ayaydın, Cem Uslu, Nevin Efe, Yavuz Pekdiker, Elif Baysal, Yavuz Çetin, Ömer Musab Küçükler gibi isimler yer alıyor. Yönetmen Alper Mestçi, Bekir Acar ile birlikte senaryoya imza atarken, filmin görüntü yönetmeni Serdar Armutlu. Filmin müzikleri ise Reşit Gözdamla’ya ait.



Tutmayın Beni

Komedi türü Tutmayın Beni filminin yönetmenliğini ve senaristliğini Semra Dündar üstleniyor.

Kaynak: İHA