Üniversiteye Kayıt Yaptırmaya Kızıyla Gitti

Çankırı'da, 53 yaşındaki Ali Bülent Dereli, yıllar sonra kazandığı üniversiteye kızıyla giderek kaydını yaptırdı.

Çankırı'da, 53 yaşındaki Ali Bülent Dereli, yıllar sonra kazandığı üniversiteye kayıt yapmaya kızıyla gitti.

Lisenin ardından maddi imkansızlıklar nedeniyle eğitimini sürdüremeyen Dereli, bu yıl girdiği Yükseköğretime Geçiş Sınavı'nda (YGS) başarılı oldu. Çankırı Karatekin Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesinin özel yetenek sınavına giren Dereli, bu sınavda da başarı göstererek resim bölümünde eğitim görmeye hak kazandı.

Kızı Aslı Bilge Dereli ile Çankırı Karatekin Üniversitesi Ek Hizmet Binası'na giden Dereli, 1979 yılında aldığı lise diploması ile kaydını yaptırdı.

Dereli, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 37 yıl önce üniversiteyi kazandığını ama maddi imkansızlıklardan dolayı okuyamadığını söyledi.

Yıllar sonra tekrar aynı bölümü kazandığını belirten Dereli, '1979 yılında İstanbul Güzel Sanatlar Akademisi Resim Bölümü'nü kazandım ama o zaman okuyamamıştım. Şimdi Çankırı'da yine aynı bölümü kazandım, çok mutluyum.' dedi.

Kızıyla kayıt yaptırmaya geldiğini ifade eden Dereli, 'Sınava kızım yanımızda olmadığı için oğlumla girmiştim. Şimdi de oğlum yanımda değil ama kayıt işlemlerimi kızımla yapıyorum. İkisi de bana ellerinden geldiği kadar destek veriyor.' diye konuştu.

Çocuklarını üniversite mezunu yaptıktan sonra üniversiteye girdiğini söyleyen Dereli, 'Kızım tekstil mühendisliği bölümünü, oğlum ise halkla ilişkiler bölümünü bitirdi. İkisi de üniversite mezunu olduktan sonra ben içimdeki hayalimi gerçekleştirmek için yola çıktım ve amacıma ulaştım.' ifadelerini kullandı.

Aslı Bilge Dereli de babasının böyle bir karar almasının kendilerini çok mutlu ettiğini anlattı.

Babasının okumasını çok istediklerini belirten Dereli, 'Babamın içinde yıllardır okuma ukdesi vardı. O da bizi bekliyormuş. Biz mezun olduktan sonra düşüncesini söyledi, çok sevindik. Biz her zaman onun arkasındayız. Mezun olduğunu da görmeyi ümid ediyoruz.' şeklinde konuştu.
Kaynak: AA