Ukrayna'da Rus Bakan Şoygu'ya Gözaltı Kararı

Kiev Peçerskiy Bölge Mahkemesi, Ukrayna Başsavcılığının talebi üzerine Rusya Savunma Bakanı Şoygu’nun gözaltına alınmasına karar verdi.

Ukrayna’da Rusya Savunma Bakanı Sergey Şoygu’nun gözaltına alınması kararlaştırıldı.

Kiev Peçerskiy Bölge Mahkemesinden yapılan açıklamada, Ukrayna Başsavcılığının talebi üzerine hakkındaki iddiaların inceleme amacıyla Şoygu’nun gözaltına alınmasına karar verildiği duyuruldu. Kararın 26 Şubat 2017’ye kadar geçerli olduğu ve temyiz edilemeyeceği belirtildi.

Ukrayna Başsavcılığı, 22 Ağustos’ta Şoygu ile birlikte aralarında generallerin de bulunduğu 18 kişi hakkında Ukrayna'nın ulusal ve kamu güvenliği, uluslararası hukuk ve barışına yönelik ağır suç işledikleri şüphesiyle soruşturma başlattı.

Rusya Federasyonu Soruşturma Komitesi de, aralarında Ukrayna Savunma Bakanı Stepan Poltorak'ın da bulunduğu üst düzey Ukraynalı askeri yetkililer hakkında Minsk Anlaşması'nı ihlal etmek, Ukrayna'nın doğusunda tek taraflı bağımsızlıklarını ilan eden Donetsk ve Lugansk bölgesindeki sivil yerleşim birimlerine ateş etme emri vermek suçlamasıyla soruşturma kararı aldı.
Kaynak: AA