Talas'ta Asfalt Çalışmaları Devam Ediyor

Talas Belediyesi Ulaşım Hizmetleri Müdürlüğü ekipleri, nüfus yoğunluğunun fazla olduğu Mevlana Mahallesinin Bademli Caddesinde asfaltlama çalışmalarına başladı.

Talas'ta Asfalt Çalışmaları Devam Ediyor
Çalışmalarla ilgili bilgiler veren Talas Belediye Başkanı Mustafa Palancıoğlu, “Belediyelerin en yoğun çalıştığı dönemler yaz dönemleri. Vatandaşlarımızı rahatlatmak için asfalt, kilit parke ve kaldırım çalışmalarımız sürüyor. Mevlana Mahallesinde asfaltlamış olduğumuz Bademli Caddesi en yoğun kullanılan yer. Büyükşehir Belediyesi ve diğer alt yapı kuruluşlarıyla beraber çalışmalarımız tamamlandı. İnşallah yolun asfaltını bayramdan önce tamamlayacağız.” dedi.

Merkezde süren asfalt çalışmalarının çevre mahallelerde de devam ettiğini belirten Başkan Mustafa Palancıoğlu, “Mevlana Mahallesi gibi yukarı mahallelerde de çalışmalarımız devam ediyor. Geçtiğimiz hafta Kuruköprü Mahallesi ile Gürpınar Mahallesi arasındaki yaklaşık 1.5 kilometrelik yolun asfaltlama çalışmasını tamamladık. Sadece merkez değil çevre mahallelerimizde de asfalt çalışmalarımız devam ediyor. Bazı işlerimiz yavaş ilerliyor ancak biliyorsunuz ki yollarda alt yapı kurumlarının da yapacağı çalışmalar oluyor. İçme suyu, kanalizasyon ve yağmur suyundan KASKİ sorumlu. Hatlarla ilgili Türk Telekom, gazla ilgili Kayserigaz sorumlu. Bir çok kurumun alt yapı işleriyle ilgili işleri oluyor. Dolaysıyla bir yol yapılmaya başladığı zaman alt yapı testlerinin yapılması lazım. Testlerden sonra her şey asfaltın yapılma sürecine geçiliyor. Ve dolayısıyla asfaltın yapılması 3-4 ayı buluyor. Bu nedenle de vatandaşlarımızı mağdur ediyoruz. Kusura bakmasınlar ama elimizden geldiği kadar hızlı bir şekilde çalışmalarımızı tamamlıyoruz. Şuan Bademli Caddesine dökülen asfaltımızın vatandaşlarımıza hayırlı olmasını dilerim. Bunun gibi bir çok çalışmamız da yazın sonuna kadar tamamlanacak.” ifadelerini kullandı.
Kaynak: İHA