Suudi Arabistan-Japonya İlişkileri

Suudi Arabistan 2'inci Veliaht Prensi Selman, Japonya'daki resmi temasları çerçevesinde bugün İmparator Akihito tarafından kabul edildi.

Resmi ziyaret için Japonya'da bulunan Suudi Arabistan 2'inci Veliaht Prensi Muhammed bin Selman Japon imparatoru Akihito ile bir araya geldiği bildirildi.

Diplomatik kaynaklardan alınan bilgiye göre, Suudi Arabistan 2'inci Veliaht Prensi ve Savunma Bakanı Muhammed bin Selman, resmi temasları çerçevesinde bugün Başkent Tokyo'da İmparator Akihito tarafından kabul edildi.

Çin'deki resmi temaslarının ardından dün gece beraberindeki heyet ile Japonya'ya gelen Muhammed bin Selman'ı Japonya Dış işlerinden sorumlu Devlet Bakanı Kintaro Sonora karşılamıştı.

Muhammed bin Selman'ın Japonya'ya gerçekleştirdiği resmi ziyarete, Suudi Arabistan Maliye Bakanı İbrahim el-Assaf, Ekonomi ve Planlama Bakanı Adil Fakih, Ticaret ve Yatırım Bakanı Macid el-Kuseybi, Kültür ve Enformasyon Bakanı Adil Tureyfi, Devlet Bakanı Muhammed Al Şeyh, Dışişleri Bakanı Adil el-Cübeyr, Enerji Sanayi ve Tabii Kaynaklar Bakanı Halid Falih, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Mefrec el-Hakbani, Genel İstihbarat Başkanı Halid el-Humeydan ve diğer yetkililer eşlik ediyor.
Kaynak: AA