Sivas Kongresi'nin 97. Yıl Dönümü

AGRO Sivas 3. Tarım Fuarı ve İlçeler Sergisi açıldı

Sivas Kongresi'nin 97. yıl dönümü etkinlikleri kapsamında, AGRO Sivas 3. Tarım Fuarı ve İlçeler Sergisi'nin açılışı yapıldı.

Vali Davut Gül, Sivas Kongre Merkezi ve Fuar Alanı'ndaki açılışta yaptığı konuşmada, fuarın hayırlı olmasını diledi.

Sivas'ın her geçen gün tarım, hayvancılık konusunda gelişmeye devam ettiğini anlatan Gül, 'Fuarı düzenlemek, güzel fakat bir eksikliğimiz var. Fuarda satış yaptığımız ürünlerin önemli bir kısmının Sivas'ta üretilmesi lazım. Sivas'ın pazar olmaktan çıkıp, tarımsal ekipmanların üretildiği bir merkez olması lazım. Bunu çok rahatlıkla da yaparız.' dedi.

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Nihat Pakdil ise bakanlık olarak görevlerinin gıdanın temin edilmesi ve bunun güvenilir bir şekilde arz edilmesi olduğunu söyledi.

Sürdürülebilirliğin önemli olduğuna dikkati çeken Pakdil, şunları kaydetti:

'Sivas bitkisel üretim ve hayvancılık açısından Türkiye için önemli illerinden birisi. Geniş tarım arazileri var ve bunun daha verimli şekilde kullanılmasını sağlamak için gerekli çalışmalar yapılıyor. Genel olarak ülke çapında yaptığımız faaliyetimiz var. Hangi alanda, hangi köyde, hangi parselde, hangi ürünü en iyi ve verimli şekilde üreteceksek çiftçimizi, yöremizi bu ürünlere yönlendirme çabasındayız. Bununla ilgili ilçe bazında çalışmalarımız tamamlandı. Hangi köyde, hangi parselde hangi ürünler ekilecek, bunlar ortaya çıkarıldı. Biz de yönlendirmemizi ve desteklerimizi bu çerçeve içinde yapacağız. Yörenin alışkanlıkları, sosyolojisi, ekonomisi ve topografik bilgiler dikkate alınarak yapılmış bir çalışmadır.'

Konuşmaların ardından Gül, Pakdil, AK Parti Sivas Milletvekili Hilmi Bilgin, CHP Sivas Milletvekili Ali Akyıldız ve beraberindekiler, AGRO Sivas 3. Tarım Fuarı ve İlçeler Sergisi'nin açılışını yaptı.

Gül ve beraberindekiler daha sonra stantları gezerek bilgi aldı.

İlçeler sergisinde yörelere ait ürünlerin sergilendiği alanlar renkli görüntülere sahne oldu.

Fuar ve sergi, 4 Eylül'e kadar açık kalacak.
Kaynak: AA