Sağlık Bakanı Akdağ Mersin'de

Akdağ: '(Kabinedeki değişiklik) Çok tabiidir bu. Sonuçta bir ekiple hizmet ediyorsunuz. Burada sorumluluk kendisine verilmiş olan kişiler, Başbakanımız zaman zaman böyle revizyonlara ihtiyaç duyabilir. Bazen arkadaşlarımızın kendileri de bunu talep edebilir'

Sağlık Bakanı Recep Akdağ, kabinedeki değişiklikliğe ilişkin, 'Çok tabiidir bu. Sonuçta bir ekiple hizmet ediyorsunuz. Burada sorumluluk kendisine verilmiş olan kişiler, Başbakanımız zaman zaman böyle revizyonlara ihtiyaç duyabilir. Bazen arkadaşlarımızın kendileri de bunu talep edebilir.' değerledirmesinde bulundu.

Akdağ, İçel Valiliği'ni ziyaretinde yaptığı konuşmada, sahada yeterince çalışılırsa başarının geleceğini belirterek, bu nedenle Sağlık Bakanlığı olarak sahada bulunduklarını belirtti.

Türkiye'nin hizmete girecek ilk şehir hastanesi olan İçel Şehir Hastanesi'ndeki son durumu incelemek üzere kente geldiğini aktaran Akdağ, hastanenin bir kaç ay içerisinde faaliyete başlayacağını bildirdi.

Akdağ, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın rüya projesi kapsamında, Avrupa ve dünyada örneğine az rastlanır bir hastaneler kompleksini hayata geçirdiklerini vurgulayarak, hastanenin son durumunu tespit edip, açılışla ilgili konuları görüşeceklerini kaydetti.

Türkiye'nin zor günlerden geçtiğini ifade eden Akdağ, bir taraftan devletin içine sızmış Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) temizlenmesiyle uğraşıldığını, diğer yandan da adeta bir terör örgütleri koalisyonuyla mücadele edildiğini vurguladı.

Akdağ, terör örgütlerinin koalisyonuyla karşı karşıya olduklarına işaret ederek, şunları söyledi:

'Kim bunlar, FETÖ, DAEŞ, PYD, DHKP-C birtakım eylemleri birlikte gerçekleştiriyorlar. Birtakım faaliyetlerde birbirlerine destek oluyorlar. Daha da önemlisi yurt dışından destekçileri birbirine benziyor. Ama şükürler olsun ki 15 Temmuz şahlanışında olduğu gibi milletimiz nasıl asil bir millet olduğunu dosta da düşmana da gösterdi. Biz üçü değil, beşi de gelse, Allah'ın izniyle üstesinden gelecek bir milletiz. Birlikteliğimiz, dayanışmamız devam ediyor. Demokrasi ruhu, Yenikapı ruhu her gün güçlenerek devam ediyor. Bu mücadeleyi kararlılıkla sürdüreceğiz.'

Akdağ, milletin geçmişte olduğu gibi bugün de terör örgütlerine gerekli dersi verecek güçte olduğunu bildirdi.

Bakan Akdağ, bir gazetecinin kabinedeki değişikliği hatırlatması ve değişikliklerin sürüp sürmeyeceğini sorması üzerine, 15 yıldır aktif siyasetin içerisinde olduğunu, 10 yıllık bakanlık döneminde bulunup sonra ara verdiğini hatırlattı.

Son 3 aydır yine kabine yer aldığını kaydeden Akdağ, 'Bunu neden anlattım? Çünkü buna benzer çok revizyonlar gördüm. Çok tabiidir bu. Sonuçta bir ekiple hizmet ediyorsunuz. Burada sorumluluk kendisine verilmiş olan kişiler, Başbakanımız zaman zaman böyle revizyonlara ihtiyaç duyabilir. Bazen arkadaşlarımızın kendileri de bunu talep edebilir.' diye konuştu.

Konunun detaylarını bilmediğini, Efkan Ala ile sadece telefonla konuşarak, 'Hayırlı olsun' dediğini aktaran Akdağ, şu ifadeleri kullandı:

'Bunlar çok tabiidir yani. Aslında AK Parti siyasette kişilerin değil ilkelerin etkin olduğu, kurumsallaşmış bir siyaset yapısını artık Türkiye'ye yerleştirmiş bir partidir. Bu itibarla bunları tabii karşılamak lazım, bu tip değişiklikler olur. Önümüzdeki günlerde de olacaktır. Yani yarın olacaktır anlamında söylemiyorum. Bunları çok normal karşılamak lazım. Geçmiş dönem Türkiyesi ile kıyaslarsak, Türkiye'de bakanlık sürelerinin önceki dönemlerle kıyaslanmayacak kadar uzun olduğunu görürsünüz. Dolayısıyla tabii bir değişiklik olarak, Sayın Başbakanımızın, Cumhurbaşkanımızın takdirleriyle gerçekleşmiş bir değişiklik olarak değerlendiriyorum.'

İçel Valisi Özdemir Çakacak da kent hakkında Akdağ'a bilgi verdi.

Ziyarette, AK Parti İçel milletvekilleri Hacı Özkan ve Yılmaz Tezcan ile Merin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz da hazır bulundu.

Kaynak: AA