Pektaşoğlu, 9 Günlük Bayram Tatilinin Etkisini Değerlendirdi

Didim Esnaf ve Sanatkârlar Odası Başkanı Yaşar Pektaşoğlu Kurban Bayramında verilen 9 günlük bayram tatilinin ilçede bu yıl durgun geçen turizme ve esnafa katkı sağlayacağını söyledi.

Pektaşoğlu, 9 Günlük Bayram Tatilinin Etkisini Değerlendirdi
Hükümetin aldığı karar sonrasında 12 Eylül’de idrak edilecek Kurban Bayramının tatil süresinin 9 güne çıkarılması turizmcileri memnun ederken turizm ilçesi olan İlçemiz Didim’de 9 günlük tatil hem turizmciyi hem de esnafı sevindirdi. Bu yıl ülke genelinde yaşanan turizmdeki durgunluk İlçemizi de etkilerken Ramazan Bayramındaki 9 gün yaşanan hareketliliğin Kurban Bayramında da yansıması herkesin umudu…

Kurban Bayramındaki 9 günlük tatil dolayısıyla Ege ve Akdeniz kıyılarına yine yerli turist akının uğranmasının beklendiğini dile getiren Didim Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Yaşar Pektaşoğlu “Bu yıl malum sebeplerle turizm sezonu beklendiği gibi geçmedi. Bir turizm ilçesi olarak bu durumu ilçemize de yansıdı. Geçen bayramdaki 9 günlük hareketlilik umarım bu bayramda da yaşanır. Çünkü Didim esnafının balı olduğu sektör turizm ve inşaat; turizmcinin durumu iyi olursa bu da esnafı olumlu etkiliyor. Bu noktada bu 9 günlük bayram tatilinin ilçemizdeki turizme ve esnafa da katkısı olacağını düşünüyorum” dedi.

Kaynak: İHA