Niğde 3. Gıda, Tarım Ve Hayvancılık Fuarı Açıldı

Tarım makineleri, hayvancılık, tavukçuluk, yem, su ürünleri, balıkçılık, arıcılık, gıda, çiçekçilik ve ekipmanlarının sergilendiği fuara, 250 firma katılıyor.

Niğde'de 3. Gıda, Tarım ve Hayvancılık Fuarı açıldı.

Vali Ertan Peynircioğlu, Niğde Belediyesine ait pazar yerinde gerçekleştirilen açılışta yaptığı konuşmada, fuarın düzenlenmesinde emeği geçenlere teşekkür etti.

Tarımın, 5-10 yıl öncesine kadar önemini yitirdiği gibi bir algı oluştuğunu belirten Peynircioğlu, 'Bugün görüyoruz ki dünyadaki en önemli sektör tarım. Tarım olmazsa başka bir şey olmaz. Biz de ülke olarak tarımın çok daha önemli hale geldiğini son günlerde müşahede ediyoruz.' dedi.

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Müsteşarı Nusret Yazıcı ise tarımın stratejik önem kazanmış sektörlerden biri olduğunu vurguladı.

Tarımın büyük ölçüde ticari amaçla yapıldığını aktaran Yazıcı, 'Tarımsal açıdan hiçbir ülke birbirinin aynısı değildir. Bu sosyolojik, ekonomik ve coğrafi farklılıklar, ülkeler arası rekabeti de farklılaştırmakta, farklı birtakım yöntemlerin icra edilmesini ön plana çıkarmaktadır.' diye konuştu.

Konuşmaların ardından fuarın açılışı gerçekleştirildi.

Tarım makineleri, hayvancılık, tavukçuluk, yem, su ürünleri, balıkçılık, arıcılık, gıda, çiçekçilik ve ekipmanlarının sergilendiği fuara, çeşitli illerden 250 firma ve firma temsilcisi katılıyor.

Fuar, 4 Eylül'e kadar açık kalacak.

Açılışa, CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, İl Garnizon Komutanı Albay İdris Tataroğlu, Belediye Başkanı Faruk Akdoğan, İl Emniyet Müdürü Ali Kemal Kurt, Ömer Halisdemir Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Adnan Görür ile davetliler katıldı.
Kaynak: AA