Nevşehir'de Kurban Kesim Alanları Belirlendi

Nevşehir’de Kurban Bayramı nedeniyle kurban kesim alanları belirlendi.

Nevşehir Valiliği Kurban Kesim Hizmetleri Komisyonu, kurban kesimine uygun olmayan yerlerde kurbanların kesilmemesi ve kurban kesildikten sonra atıkların rast gele alanlara atılmaması konusunda vatandaşlardan daha duyarlı olması çağrısında bulundu.

Nevşehir Valiliği Kurban Kesim Hizmetleri Komisyonu tarafından Nevşehir merkezde 9 farklı merkezde kurban kesimi yapılabilecek. Buna göre; vatandaşların kurban kesim işlemlerini Sümer Mahallesi Sancak Kümesi Çelik Besicilik, Sümer Mah. Şehitlik Karşısı Karataş Besicilik, Çat Yolu üzerindeki Nevşehir Ticaret Borsası Et Kombinası , Çat Yolu 2. Kilometredeki İstek Et Mandırası, Alacaşar Yolu Üzeri 2.km Başkınlar Besi Çiftliği, Merkez Güzelyurt Mah. Şanlı Sokak No:1 ‘deki Lale Yurdu, 2000 Evler Mahallesi’ndeki Pazar Yeri, Mehmet Akif Ersoy Mahallesi’ndeki yeni TOKİ bloklarının bulunduğu alışveriş merkezi önü ve Merkez 2000 Evler Mah.16 Yol No:5’deki Lale Yurdu’nda yapmalarına karar verildi.

Nevşehir Belediyesi 2 Merkez Kurban Kesim Çadırı Oluşturacak

Nevşehir Belediyesi de her yıl olduğu gibi bu yıl da vatandaşların daha rahat bir ortamda kurban kesmeleri amacıyla iki ayrı merkezde oluşturacağı kurban kesim çadırı ile vatandaşlara hizmet verecek.

Nevşehir Belediyesi tarafından 2000 Evler Mahallesi’ndeki Pazar Yeri ile Mehmet Akif Ersoy Mahallesi’ndeki yeni TOKİ bloklarının bulunduğu alışveriş merkezi önünde kurban kesim çadırı kuracak.

Kurban Kesim Hizmetleri Komisyonu toplantısında alınan kararlar içerisinde Nevşehir Belediyesi Zabıta Müdürlüğü’nün yanı sıra, Nevşehir Sağlık Müdürlüğü ve Nevşehir Çevre ve Orman Müdürlüğü tarafından oluşturulacak denetim ekipleri tarafından Kurban Bayramı süresince sıkı bir denetim yapılması da yer aldı. Toplantıda . vatandaşlara kurban atıklarını çevreye gelişi güzel bırakmamaları uyarısında bulunuldu.

Söz konusu kararlara uymayan vatandaşlara Kabahatler Kanunu’nun ilgili maddelerine muhalefetten idari para cezası verilecek.
Kaynak: İHA