MTSO Ağustos Ayı Meclis Toplantısı Yapıldı

Malatya Ticaret ve Sanayi Odası(MTSO)’nın Ağustos ayı meclis toplantısı yapıldı.

MTSO Ağustos Ayı Meclis Toplantısı Yapıldı
TSO 15 Temmuz Şehitler Meclis Salonu’nda gerçekleştirilen meclis toplantısına Hac ibadeti için Mekke’de bulunan MTSO Başkanı Hasan Hüseyin Erkoç katılmazken toplantıya MTSO Başkan Vekili Fatih Ilıcak, Meclis Başkanı Sami Payza ve TSO üyeleri katıldı.

Meclis Başkan’ı Sami Payza başkanlığında gerçekleştirilen toplantıda, bir önceki toplantıya dair alınan kararlar oylamaya sunularak kabul edildi. Daha sonra MTSO Başkan Vekili Fatih Ilıcak, gündeme dair açıklamalarda bulunarak, yönetim kurulunun çalışmalarıyla ilgili bilgiler verdi.

15 Temmuz darbe girişimine değinerek sözlerine başlayan Başkan Vekili Fatih Ilıcak, “15 Temmuz gecesi ülke olarak en akranlık gecelerimizden birini yaşadık ama 16 Temmuz sabahı da en aydınlık sabahlarımızdan birini yaşadık. Bu süreçte topyekun verdiğimiz mücadele bütün dünyaya örnek oldu. Ondan sonra ortaya çıkan birlik ve beraberlik tablosu ülkemizi kısa sürede bulunduğu çıkmazdan çıkarttı. Allah bizlere bir daha böyle günler yaşatmasın inşallah. Ben bu girişimi önleme sırasında şehit olanlara Allah’tan rahmet diliyorum” diye konuştu.

Son günlerde artan terör saldırılarına da değinen Ilıcak, “Bu bayrağı indirmeye ve bu ezanı susturmaya kimsenin gücü yetemeyecek” dedi.

Ticaret ve Sanayi Odası olarak hükümetten bazı taleplerde bulunduklarını ve bu taleplerin bazılarının karşılanmaya başlandığını aktaran Ilıcak, “Tüketici kredilerinin vadelerinin uzatılması, taşınır malların teminat olarak kabul edilmesi, kamu alacaklarının yapılandırılması ve vergi affı, vergisini düzenli ödeyenlerin ödüllendirilmesi, ihracatçıya yeşil pasaport verilmesi ve faizlerin düşürülmesi gibi konularda hükümetimize bazı talepler ilettik. Konutta faiz oranlarının düşürülmesi ile ilgili süreç başladı.

Daha önceki açıklamalarımızda artık faiz indirimi konusunda bankaların mazeretinin kalmadığına değinmiştik. Bu çıkışımız bazı çevreler tarafından eleştirildi ancak bugün haklı olduğumuz görülüyor. Bu noktada da ilk adımı Ziraat Bankası attı, arkasından diğer bankalar da hassasiyetini ortaya koyarak faiz indirimine gidiyorlar. Karşılıksız çekte de yeni düzenleme ve itibarın iadesiyle ilgili bir düzenleme yapılarak bundan sonra hapis ve para cezasının tekrar gündeme geleceği bildirildi.

İflas ertelemelerde suistimaller bir hayli fazlaydı. Bu suistimallerin de üzerine hükümetimiz ciddi bir şekilde gidiyor. Şu anda Olağanüstü Hal kapsamında tedbirler geldi. Talep ettiğimiz daha birçok konu hükümetimizin gündeminde bekliyor, biz de her zamanki gibi bunların takipçisi olmaya devam edeceğiz. İnşallah diğer taleplerimiz de en kısa sürede karşılanır” ifadelerini kullandı.

Konuşmasında, ülkedeki ortamın ekonomik hamleler yapmaya müsait olduğunu da söyleyen Ilıcak, “Darbe girişiminden hemen 10 gün içerisinde 11 milyar Dolar Türk Lirasına çevrildi. Bu çok ciddi bir rakam, bu milletin, devletiyle birlikte olmasının bir göstergesidir. Milletin güvenine layık olmanın, ekonomik hamlelerin gerçekleştirmenin bizler için tam vaktidir. Başbakanımız da ‘Devlet, özel sektör birlikte yatırım yapacak, özellikle Doğu ve Güneydoğu’ya yatırım yapın ortağınız biz olalım, alım garantisini biz veriyoruz’ demiştir. Bu çok önemli bir açıklama. Şimdi önümüzdeki görev ekonomi ajandamızın şartlarını yerine getirmektir” şeklinde konuştu.

Kaynak: İHA