Milletvekili Tunç Amasra Müzesi'ni İnceledi

AK Parti Bartın Milletvekili Yılmaz Tunç, restore çalışmaları tamamlanan Amasra müzesinde incelemelerde bulundu.

Milletvekili Tunç Amasra Müzesi'ni İnceledi
Amasra Müzesi restorasyonu için 3,5 milyon lira harcandığını belirten Milletvekili Tunç, "Amasra dünya standardında bir müze kazandı. 3 bin yıllık tarihi geçmişe ait eserler görücüye çıkıyor, tarihi değerlere sahip çıkıyoruz" dedi.

Restorasyon çalışmalarının titizlikle yapıldığını ifade eden Milletvekili Tunç, "Çok sayıda eserin sergilendiği müzenin günümüz teknolojisi ve müzecilik anlayışına uygun elden geçmesi gerekiyordu. İl Özel İdaresince yapılan ihalenin ardından Kültür Varlıkları ve Müzeler Genel Müdürlüğünce restorasyon çalışmaları büyük titizlikle yapıldı. Müzemiz modern bir müze haline dönüşürken tarihi eserlerimiz de geleceğe daha güvenli bir şekilde aktarılmış olacak" diye konuştu.

Milletvekili Tunç, Amasra ilçesinin tarihi zenginliği ve doğal güzelliği açısından ülkemizin ve dünyanın gözbebeği bir ilçe olduğunu belirterek, hükümet olarak, Yolcu Limanı, Bartın-Amasra Tüneli, Küçük tekne ve yat limanı, Adalet Sarayı, Öğretmenevi, Kapalı Spor Salonu, Futbol sahası, tarihi köprülerin, müze ve camilerin onarımı başta olmak üzere önemli hükümet yatırımlarını Amasra’ya kazandırdıklarını söyledi.

Kaynak: İHA