Meksika Devlet Başkanı Nieto Açıklaması

'(ABDMeksika sınırına duvar örülmesi) Trump'a, toplantının başındaki konuşma sırasında Meksika'nın duvar için ödeme yapmayacağını açıkça belirttim'.

Meksika Devlet Başkanı Enrique Pena Nieto, Meksiko City'de bir araya geldiği Cumhuriyetçi Parti Başkan adayı iş adamı Donald Trump'ın başlattığı ABD-Meksika sınırına duvar örülmesi tartışmalarına ilişkin, 'Trump'a, toplantının başındaki konuşma sırasında Meksika'nın duvar için ödeme yapmayacağını açıkça belirttim.' ifadesini kullandı.

Meksiko City'de Trump'ı konuk eden Nieto, onunla düzenledikleri ortak basın toplantısından yaklaşık iki saat sonra Twitter hesabından açıklama yaptı.

Görüşmede, Trump'ın basın toplantısındaki açıklamasının aksine duvarın maliyetini kimin karşılayacağı konusunun gündeme geldiğini ifade eden Nieto, 'Trump'a, toplantının başındaki konuşma sırasında Meksika'nın duvar için ödeme yapmayacağını açıkça belirttim.' mesajını paylaştı.

Nieto ve Trump, ülkeleri arasındaki ilişkilerin güçlendirilmesini taahhüt ettikleri görüşmenin ardından ortak basın toplantısında açıklamalarda bulunmuştu. Trump, bu toplantıda, görüşmede duvar konusunun gündeme geldiğini ancak bunun maliyetini kimin karşılayacağı konusunun konuşulmadığını söylemişti.
Kaynak: AA