Kilis'te 'Ülkemi Seviyorum, İstihdamı Destekliyorum' Kampanyası

İŞKUR tarafından başlatılan kampanyayla kentteki istihdam sorununun giderilmesi hedefleniyor Vali Çataklı: 'Özel sektörün istihdamın artırılması için elini taşın altına koymasını bekliyoruz'.

Kilis Çalışma ve İş Kurumu (İŞKUR) İl Müdürlüğü tarafından 'Ülkemi Seviyorum, İstihdamı Destekliyorum' sloganıyla kentteki istihdam sorununun giderilmesinin hedeflendiği kampanya başlatıldı.

Vali İsmail Çataklı, Kilis Ticaret ve Sanayi Odasında düzenlenen toplantıdaki konuşmasında, kentte yaşanan olumsuzluklara karşı bir istihdam seferberliği başlattıklarını belirtti.

15 Temmuz ruhunun diri tutulması adına toplumsal ödevlerin aynı ruhla yerine getirilmesi gerektiğini ifade eden Çataklı, bu amaçla özel sektörün de desteğiyle istihdamın artırılacağını vurguladı.

Devletin istihdam konusunda sorumluluklarını farkında olarak hareket ettiğini dile getiren Çataklı, şunları kaydetti:

'Kilis, ocak ve mayıs ayı döneminde DAEŞ'in füze saldırıları nedeniyle ekonomide ve istihdamda zaten bir daralma yaşamaktaydı. Bu konudaki geçici bir tedbir olarak Toplum Yararına Program kapsamında halen 3 bin 235 kişiyi istihdam etmiş durumdayız. Özel sektörün istihdamın artırılması için elini taşın altına koymasını bekliyoruz. 15 Temmuz terörist darbe kalkışmasının da doğurması muhtemel olumsuz sonuçları bu sorunun daha ağır yaşanmasına yol açabilir. Buna rağmen bu zor zamanda iyi bir sınav vereceğimize inancım tamdır. Bu inançla tüm işverenlerimizi kampanyaya sahip çıkmaya ve kapasiteleri ölçüsünde yeni istihdam üretmeye davet ediyorum.'

Çataklı, İŞKUR İl Müdürlüğünün bu süreçte doğru eşleştirmeyle ve mesleki eğitim verilerek işverenlere de destek vereceğini aktardı.

İŞKUR İl Müdürü Emin Yücekaya da Kilis'e atılan roketler nedeniyle şehirle alakalı olumsuz algının oluştuğunu söyledi.

Kilis ile ilgili oluşan bu olumsuz algının bu kampanya sayesinde ortadan kalkacağını ifade eden Yücekaya, 'Bizim bugünkü çabamız bu algıyı oluşturmaya dönük bir çabadır. Çok değerli işverenlerimiz hiç tereddüt göstermeden istihdama katkı sağlayacaklarını beyan etmektedirler.' dedi.

Suriyeli iş adamlarından Abdulmuin Olabi ise Türk ve Suriyelilerin birlikteliğine vurgu yaparak, kampanyaya 30 kişiyi istihdam ederek destek vereceğini belirtti.

'Ülkemi Seviyorum, İstihdamı Destekliyorum' sloganıyla başlatılan kampanya kapsamında, ilk etapta kentteki iş adamlarından 250 kişilik iş gücü talebi alındığı öğrenildi.
Kaynak: AA