'İstemezük'çü Sözde Çevrecilere Ateş Püskürdü

Televizyon programcısı Güven İslamoğlu, "Bugün çevrecilik ağaç kesme meselesine geldi. Dediler ki otoyol geçti, 3 milyon ağaç kesildi. Ben hiç sesimi çıkarmadım. Ağaç kesilebilir. 2 milyon kestiler, 6 milyon diktiler” dedi.

'İstemezük'çü Sözde Çevrecilere Ateş Püskürdü
Yaptığı çevreci programlar ve çalışmalarla bilinen Güven İslamoğlu, Beylikdüzü Belediyesi tarafından düzenlenen Çardak Altı Söyleşileri’ne konuk oldu. Bu yıl 3’üncüsü düzenlenen Barış ve Sevgi Buluşmaları kapsamında Kuğulu Park içerisinde düzenlenen Çardak Altı Söyleşileri’ne Beylikdüzü Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Moderatörlüğünü ünlü sunucu Özge Uzun’un üstlendiği programda çevreye dair birçok konu masaya yatırıldı. Güven İslamoğlu, çevreci bir çok vatandaş tarafından eleştirilen 3’üncü Havalimanına ilişkin açıklamalarda bulundu.

“2 MİLYON AĞAÇ KESTİLER, 6 MİLYON DİKTİLER”

Havalimanı yapılmasına karşı olmadığını belirten Güven İslamoğlu, geliştirilen projelerle vatandaşların doğayla daha çok buluşabileceğini söyledi.

İslamoğlu,“Herkes Üçüncü havalimanına karşıydı, ben dedim ki; havalimanı yapılabilir. 3’üncü havalimanına karşı olmak önemli değil. 3’üncü havalimanına karşısın ama karşılığında bir proje getir. Ben dedim ki 3’üncü havalimanının bulunduğu yerde yaklaşık 8-9 kilometrelik sahil var, orman var. Burayı yeşil alan yapın, göller yapın, tren yapın halkı denizle buluşturun. Bağcılar’daki insanı trenle denize çıkarın. Orayı Bodrum yapın, Beylikdüzü’ndeki insanı trenle sahile taşıyın. Siyaseti işin içerisine soktuklarında havalimanına karşıysan iktidara karşısın. Ama biz bu projeyi üretirken dedik ki çıksın insanlar burada nefes alsın, doğayla baş başa olsun, çocuklarımızla çamurla suyla buluşsun, kurbağa ile tanışsın, ormanla tanışsın. Bugün çevrecilik ağaç kesme meselesine geldi. Dediler ki, otoyol geçti 3 milyon ağaç kesildi. Ben hiç sesimi çıkarmadım. Ağaç kesilebilir. Bugün Orman Bakanlığı gençleştirme çalışmaları için zaten ağaç kesiyor. 2 milyon kestiler, 6 milyon diktiler” dedi.

Şöyleşinin ardından Başkan Ekrem İmamoğlu, günün anısına Güven İslamoğlu’na plaket ve çiçek taksiminde bulundu.

Kaynak: İHA